0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Femeile în istoria neamului nostru
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Femeile în istoria neamului nostru

Autor(i): Nicolae Iorga
Editura: Cartex
Colecţia: File de istorie
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Informată asupra modelor occidentale, dar constrânsă de rigorile orientale să-și reprime tentațiile necurate; preocupată de aparițiile publice, dar trimisă să-și îndeplinească rolul de mamă și gospodină – iată doar câteva dintre contradicțiile unei femei aparținând unei lumi demult apuse.

Iorga reconstruiește din frânturi de frescă, din scrisori de Doamne și Domnițe, portretul femeii din spațiul românesc, săvârșind astfel un act de recuperare a unei părți semnificative din trecutul nostru imperfect cunoscut. (Lucian Pricop)

Despre Domnii ce au stăpânit aceste țări s-a vorbit destul și bine și, mai ales, rău. Viața întregii țări se cuprinde în faptele lor, care s-au făcut în numele ei. Dimpotrivă, o uitare nedreaptă a acoperit totdeauna, ca o buruiană de părăsire, mormintele Doamnelor ce au stat alături de soții lor, în mijlocul furtunilor unui trăi așa de zbuciumat, încât abia ni-l putem înfățișa astăzi.

Și, ca și Doamnele, sunt date uitării Domnițele, a căror copilărie și tinerețe a trecut mai totdeauna printr-un lung șir de pribegii și rătăciri și pe care nunta le-a strămutat în locuri foarte depărtate de noi, de unde adesea n-au mai venit niciodată să-și vadă părinții și țara. (Nicolae Iorga)