0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Euro
Carte

Euro

Euro. Editura Publica

Cum amenință moneda comună viitorul Europei

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În „Euro“, Joseph E. Stiglitz demontează opinia consensuală predominantă, contrazicând susținătorii austerității și oferind o serie de planuri care pot salva continentul european, dar și întreaga lume de continuarea devastării.

Considerată de arhitecții săi ca fiind o pârghie care va uni Europa și va aduce prosperitate, moneda euro a făcut exact contrariul.

Așa cum susține Stiglitz foarte convingător, criza a scos la suprafață defectele euro. Stagnarea Europei, precum și perspectivele sumbre reprezintă rezultatul direct al provocărilor existenței unui grup divers de țări cu o monedă comună – euro a fost defect din naștere, integrarea economică fiind depășită de cea politică.

Stiglitz ne arată modul în care structura actuală conduce mai degrabă la divergență decât la convergență. Întrebarea care se pune este: poate fi salvat euro?

Autorul dezvăluie faptul că Banca Centrală Europeană a primit mandatul limitat și greșit de a ținti doar inflația și explică modul în care politicile aplicate de zona euro, mai ales cele referitoare la țările lovite de criză, au accentuat și mai mult greșelile proiectului.

În plus, Stiglitz subliniază trei moduri posibile de a merge mai departe: reforme fundamentale ale structurii zonei euro și ale politicilor impuse țărilor membre; oprirea bine controlată a experimentului euro; un sistem nou și îndrăzneț, denumit „euro flexibil“.

Stiglitz are, cu siguranță, dreptate. Fără o revizuire radicală a funcționării sale, euro va eșua, cu siguranță.

The Economist

Înspăimântător și clarificator.

Peter Goodman, The New York Times

Un argument convingător și urgent în favoarea alinierii intereselor economiștilor și politicienilor.

Kirkus Reviews

În viață, uneori e ușor, alteori greu. Dar viața și economia sunt despre a învăța. Te invităm să parcurgi această carte ca să înțelegi mai ușor ce înseamnă euro, printr-o poveste despre moralitatea, despre realitatea și despre speranța acestei monede.

UniCredit Bank