0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Bazele naturale ale alimentației
Carte

Bazele naturale ale alimentației

Bazele naturale ale alimentației. Editura Univers Enciclopedic Gold
Cumpăr
Autor(i): Rudolf Steiner
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Conferințele despre alimentație ale lui Rudolf Steiner destinate publicului larg se află în relație nemijlocită cu concepția științei spirituale despre istoria culturii și educarea spirituală a omului.

Volumul cuprinde instrucțiuni dietetice privind cerințele alimentației și reprezintă un veritabil ghid pentru un mod de viață sănătos.

Ni se deschid perspective spre o viitoare nouă dietă, spre metode de îmbunătățire a fertilității solului și a calității vieții.

Cuprinsul cărţii: „Bazele naturale ale alimentației“

  • Problemele alimentației în lumina științei spirituale – Berlin, 17 decembrie 1908
    • Raportul alimentației pe bază de plante și pe bază animală cu sistemul nervos și formarea sângelui
    • Alimentația pe bază de lapte, organizația eterică și astrală.
    • Acțiuni vindecătoare prin alimentația pe bază de lapte la vârste mai înaintate
    • Influența alcoolului
    • Procese de descompunere
    • Acțiunea asupra Eului și a sângelui.
    • Știința spirituală ca ideal pentru omul viitorului
    • Lumina Soarelui, lumina astrală, lumina spirituală.
  • Problemele alimentației și metode de vindecare – Berlin, 22 octombrie 1906
    • Reforma fundamentală asupra tuturor domeniilor vieții dinăuntru spre afară
    • Antropozofie și știință
    • Paracelsus:Arsenic și holeră
    • Hahnemann, fondatorul homeopatie
    • Despre acțiunea otrăvitoare și acțiuni naturale: acțiunile metalelor
    • Digestia și activitatea de gândire
    • Despre efectele cafelei
    • Efectele ceaiului
    • Despre activitatea inimii și a sângelui
    • Activitatea de respirație
    • Viața de sentiment și viața senzorială
    • Produse noi, care sunt create din spiritul naturi
    • Statusul exterior și mersul devenirii interioare al organizării
    • Despre consumul de zahăr în Anglia și în Rusia
    • Mâncăruri pe bază de orez
    • Procesele albuminei și reprezentările în procesul de gândire
    • Pitagora
    • Alimentația vegetariană și activitatea creierului
    • Capacitatea de reproducere și capacitatea de a vedea în viitor
    • Stăpânirea strictă a vieții interioare
    • Armonie cu devenirea naturii
    • Goethe
  • Procesul de alimentație – Dornach, 16 septembrie 1922
    • Ptialina, pepsina, simțul gustului, alimentația pe bază de lapte, tripsina
    • Simțul ficatului
    • Rinichii, bila, limfa, sângele
    • Amidonul, albumina, grăsimile, sărurile
    • Formarea zahărului
    • Formarea alcoolului în digestie
    • Degenerarea ficatului și a inimi
    • Glicerina și acizii grași
    • Paracelsns
    • Despre migrene
    • Greutatea creierului și sărurile
    • Omul și animalul
    • Procesele sării și procesul gândirii
    • Procesele fosforului și procesele voinței
    • Spiritual-sufletescul în activitatea sa vie de țesere
    • Dezvoltarea adevăratei științe
  • Problemele privind alimentația. Acțiunea cartofilor, sfeclei și ridichilor – Dornach, 18 iulie 1923
    • Imaginea plantei: rădăcină-săruri; frunze-uleiuri
    • Inversiunea om-plantă
    • Cartoful ca bulb de lăstărire
    • Alimentația cu cartofi ca garnitură
    • Morcovul
    • Stimularea gândiri
    • Ridichea
    • Stimularea viselor
    • Secreția substanțelor
    • Materia Pământului – forță contrară: stimularea din eter.
    • „Construcția din ceea ce este în afara Pământului“
    • Mediul pătruns de lumină
    • Sentimentul Eului
  • Acțiunea albuminelor, grăsimilor, hidraților de carbon și a sărurilor – Dornach, 22 septembrie 1923
    • Raportul lumii spirituale cu alimentația
    • Albumină-grăsimi-hidrocarburi-săruri
    • Lipsa de săruri și debilitatea mentală
    • Spiritul creator în materie
    • Starea spiritualizată a substanței
    • Hidrocarburile și conformația umană
    • Slăbiciuni ale conformației omului
    • Acțiunea hidrocarburilor asupra vorbiri
    • Cauza răgușelii
    • Despre nebunia foamei
    • Tuberculoza
    • Albumina ca substanță a vieții
    • Substanțele și forțele hranei
    • Alimentația pe bază de cartofi – digestia din partea anterioară a capului
    • Intelectualismul materialist
    • Dezvoltarea gândirii interioare
    • Omul - creație a Soarelui, Lunii, stelelor
    • Materialismul epocii contemporane
    • Componentele omului: corp fizic, corp eteric, corp astral,
    • Eu
    • Alimentația cu secară și grâu și influența corectă a spiritual-sufletescului
    • Hidrocefalia, evoluția fizicului
    • Formarea dinților, maturitatea sexuală.
    • Științele naturii și știința socială: „O știință adevărată care înțelege cum acționează spiritul în materie“
  • Despre alimentație – Dornach, 23 ianuarie 1924
    • Albumina ca aliment
    • Arterioscleroza
    • Tendința de a face infecții
    • Difterie, vărsat de vânt, variolă
    • Digestia albuminei și corpul eteric
    • Procesele de putrefacție și corpul eteric – mirosul
    • Digestia grăsimilor și corpul astral – gustu
    • Râncezirea grăsimilor
    • Bolile de stomac și intestin
    • Cuprul, arsenicul ca remediu
    • Hidrocarburile (amidon, dextrină, zahăr)
    • Alcoolul
    • Fermentarea
    • Producerea de căldură, sânge, secreția glandelor, Eul
    • Cartoful ca aliment bun „prin conținutul redus de albumină“
    • Slăbiciunea de cap prin alimentația prea bogată în cartofi
    • Creierul mijlociu, partea din față a creierului
    • Materialismul
    • Solanacee (umbrele nopții)
    • Otrava
    • Bolile de ochi
    • Sensibilitatea simțului gustativ
    • Cadavrul
    • Acțiunea vindecătoare a izvoarelor cu sulf
    • Hidrogenul sulfurat
    • Alimentația și otrăvirea
  • Despre raportul dintre substanțele nutritive și om – Dornach, 31 iulie 1924
    • Prepararea albuminei de către plante din regnul mineral lipsit de viață, clorofilă - sânge roșu Carbon, diamant, grafit
    • Oxigen-dioxid de carbon în ființa plantelor și a omului
    • Rădăcinoasele și organizarea capului
    • Acid carbonic, acid fosforic, calciu
    • Slăbiciune a capului-forță a capului și viermii paraziți în intestine
    • Alimentația copiilor
    • Cerealele
    • Alimentația țăranilor
    • Procesul căldurii la gătirea hranei
    • Coacerea pâinii, prăjirea
    • Așa-numitele „crudități“
    • Formarea originară a grăsimii
    • Forțele rădăcinii la cereale
    • Grăsimile vegetale în verdețuri și salate
    • Construirea organelor metabolice prin alimentația cu albumină: alimentația cu fructe
    • Formarea grăsimilor în organism din grăsimi vegetale sau animale
    • Alimentația vegetariană ca fortificare a organismului
    • Pericole
    • Despre surplusul de albumină
    • Arterioscleroza
    • Otrăvirea creierului
    • Scala acțiunii alimentelor
  • Probleme privind alimentația, fertilizarea solului, fortificarea organismului – Dornach, 2 august 1924
    • Parabola demontării ceasului
    • Descompunerea substanței albuminice originare
    • Prepararea albuminei în interior
    • Procesele oxigenului, azotului, hidrogenului, sulfului prin intermediul aerului
    • Albumină vegetală sănătoasă: alimentația cu fructe
    • Alimentația vegetariană sănătoasă prin „hrănirea corectă a plantelor“
    • A face solul viu, îngrășarea corectă a solului
    • Albumina vegetală corectă
    • „Îngrășămintele minerale“
    • Lipsa de albumină a cerealelor
    • „Laboratorul mult mai științific din vacă“
    • Îngrășământul din balegă de vacă
    • Cerealele
    • Plămânii și inima
    • „Călirea copiilor“
    • Pericolul inflamării apendicelui prin vestimentație necorespunzătoare
    • Tirania modei
    • Tuberculoza și cultura cartofilor
    • Despre arterioscleroză
    • Instincte la animale
    • Dieta la copii
    • Libertate în a alege la alimentația copilului
    • Despre efectele cafelei și ceaiului
  • Despre creșterea plantelor – Dornach, octombrie 1923
    • Despre creșterea copacului
    • Sucul pământului: sucul lemnului
    • Capacitatea sa de a fi viu ca soluție chimică
    • Moartea
    • Noua viață în sucul frunzei: sucul vieții ca stimulent de viață
    • Intre scoarță și lemn: cambiul, guma vegetală
    • Forma plantei „modelată“ din acțiunea stelelor
    • Efectele metalelor în sol: acțiunea cuprului, acțiunea plumbului
    • Sucul celulei ca mucus al vieții, sânge, sucul laptelui
    • Formarea creierului
    • Laptele femeii și formarea corpului
    • Îmbolnăvirea de gripă și paralizia infantilă