0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Bazele naturale ale alimentaţiei
Carte

Bazele naturale ale alimentaţiei

Bazele naturale ale alimentaţiei. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Rudolf Steiner
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Conferinţele despre alimentaţie ale lui Rudolf Steiner destinate publicului larg se află în relaţie nemijlocită cu concepţia ştiinţei spirituale despre istoria culturii şi educarea spirituală a omului.

Volumul cuprinde instrucţiuni dietetice privind cerinţele alimentaţiei şi reprezintă un veritabil ghid pentru un mod de viaţă sănătos.

Ni se deschid perspective spre o viitoare nouă dietă, spre metode de îmbunătăţire a fertilităţii solului şi a calităţii vieţii.

Cuprinsul cărţii: „Bazele naturale ale alimentaţiei“

  • Problemele alimentaţiei în lumina ştiinţei spirituale – Berlin, 17 decembrie 1908
    • Raportul alimentaţiei pe bază de plante şi pe bază animală cu sistemul nervos şi formarea sângelui
    • Alimentaţia pe bază de lapte, organizaţia eterică şi astrală.
    • Acţiuni vindecătoare prin alimentaţia pe bază de lapte la vârste mai înaintate
    • Influenţa alcoolului
    • Procese de descompunere
    • Acţiunea asupra Eului şi a sângelui.
    • Ştiinţa spirituală ca ideal pentru omul viitorului
    • Lumina Soarelui, lumina astrală, lumina spirituală.
  • Problemele alimentaţiei şi metode de vindecare – Berlin, 22 octombrie 1906
    • Reforma fundamentală asupra tuturor domeniilor vieţii dinăuntru spre afară
    • Antropozofie şi ştiinţă
    • Paracelsus:Arsenic şi holeră
    • Hahnemann, fondatorul homeopatie
    • Despre acţiunea otrăvitoare şi acţiuni naturale: acţiunile metalelor
    • Digestia şi activitatea de gândire
    • Despre efectele cafelei
    • Efectele ceaiului
    • Despre activitatea inimii şi a sângelui
    • Activitatea de respiraţie
    • Viaţa de sentiment şi viaţa senzorială
    • Produse noi, care sunt create din spiritul naturi
    • Statusul exterior şi mersul devenirii interioare al organizării
    • Despre consumul de zahăr în Anglia şi în Rusia
    • Mâncăruri pe bază de orez
    • Procesele albuminei şi reprezentările în procesul de gândire
    • Pitagora
    • Alimentaţia vegetariană şi activitatea creierului
    • Capacitatea de reproducere şi capacitatea de a vedea în viitor
    • Stăpânirea strictă a vieţii interioare
    • Armonie cu devenirea naturii
    • Goethe
  • Procesul de alimentaţie – Dornach, 16 septembrie 1922
    • Ptialina, pepsina, simţul gustului, alimentaţia pe bază de lapte, tripsina
    • Simţul ficatului
    • Rinichii, bila, limfa, sângele
    • Amidonul, albumina, grăsimile, sărurile
    • Formarea zahărului
    • Formarea alcoolului în digestie
    • Degenerarea ficatului şi a inimi
    • Glicerina şi acizii graşi
    • Paracelsns
    • Despre migrene
    • Greutatea creierului şi sărurile
    • Omul şi animalul
    • Procesele sării şi procesul gândirii
    • Procesele fosforului şi procesele voinţei
    • Spiritual-sufletescul în activitatea sa vie de ţesere
    • Dezvoltarea adevăratei ştiinţe
  • Problemele privind alimentaţia. Acţiunea cartofilor, sfeclei şi ridichilor – Dornach, 18 iulie 1923
    • Imaginea plantei: rădăcină-săruri; frunze-uleiuri
    • Inversiunea om-plantă
    • Cartoful ca bulb de lăstărire
    • Alimentaţia cu cartofi ca garnitură
    • Morcovul
    • Stimularea gândiri
    • Ridichea
    • Stimularea viselor
    • Secreţia substanţelor
    • Materia Pământului – forţă contrară: stimularea din eter.
    • „Construcţia din ceea ce este în afara Pământului“
    • Mediul pătruns de lumină
    • Sentimentul Eului
  • Acţiunea albuminelor, grăsimilor, hidraţilor de carbon şi a sărurilor – Dornach, 22 septembrie 1923
    • Raportul lumii spirituale cu alimentaţia
    • Albumină-grăsimi-hidrocarburi-săruri
    • Lipsa de săruri şi debilitatea mentală
    • Spiritul creator în materie
    • Starea spiritualizată a substanţei
    • Hidrocarburile şi conformaţia umană
    • Slăbiciuni ale conformaţiei omului
    • Acţiunea hidrocarburilor asupra vorbiri
    • Cauza răguşelii
    • Despre nebunia foamei
    • Tuberculoza
    • Albumina ca substanţă a vieţii
    • Substanţele şi forţele hranei
    • Alimentaţia pe bază de cartofi – digestia din partea anterioară a capului
    • Intelectualismul materialist
    • Dezvoltarea gândirii interioare
    • Omul - creaţie a Soarelui, Lunii, stelelor
    • Materialismul epocii contemporane
    • Componentele omului: corp fizic, corp eteric, corp astral,
    • Eu
    • Alimentaţia cu secară şi grâu şi influenţa corectă a spiritual-sufletescului
    • Hidrocefalia, evoluţia fizicului
    • Formarea dinţilor, maturitatea sexuală.
    • Ştiinţele naturii şi ştiinţa socială: „O ştiinţă adevărată care înţelege cum acţionează spiritul în materie“
  • Despre alimentaţie – Dornach, 23 ianuarie 1924
    • Albumina ca aliment
    • Arterioscleroza
    • Tendinţa de a face infecţii
    • Difterie, vărsat de vânt, variolă
    • Digestia albuminei şi corpul eteric
    • Procesele de putrefacţie şi corpul eteric – mirosul
    • Digestia grăsimilor şi corpul astral – gustu
    • Râncezirea grăsimilor
    • Bolile de stomac şi intestin
    • Cuprul, arsenicul ca remediu
    • Hidrocarburile (amidon, dextrină, zahăr)
    • Alcoolul
    • Fermentarea
    • Producerea de căldură, sânge, secreţia glandelor, Eul
    • Cartoful ca aliment bun „prin conţinutul redus de albumină“
    • Slăbiciunea de cap prin alimentaţia prea bogată în cartofi
    • Creierul mijlociu, partea din faţă a creierului
    • Materialismul
    • Solanacee (umbrele nopţii)
    • Otrava
    • Bolile de ochi
    • Sensibilitatea simţului gustativ
    • Cadavrul
    • Acţiunea vindecătoare a izvoarelor cu sulf
    • Hidrogenul sulfurat
    • Alimentaţia şi otrăvirea
  • Despre raportul dintre substanţele nutritive şi om – Dornach, 31 iulie 1924
    • Prepararea albuminei de către plante din regnul mineral lipsit de viaţă, clorofilă - sânge roşu Carbon, diamant, grafit
    • Oxigen-dioxid de carbon în fiinţa plantelor şi a omului
    • Rădăcinoasele şi organizarea capului
    • Acid carbonic, acid fosforic, calciu
    • Slăbiciune a capului-forţă a capului şi viermii paraziţi în intestine
    • Alimentaţia copiilor
    • Cerealele
    • Alimentaţia ţăranilor
    • Procesul căldurii la gătirea hranei
    • Coacerea pâinii, prăjirea
    • Aşa-numitele „crudităţi“
    • Formarea originară a grăsimii
    • Forţele rădăcinii la cereale
    • Grăsimile vegetale în verdeţuri şi salate
    • Construirea organelor metabolice prin alimentaţia cu albumină: alimentaţia cu fructe
    • Formarea grăsimilor în organism din grăsimi vegetale sau animale
    • Alimentaţia vegetariană ca fortificare a organismului
    • Pericole
    • Despre surplusul de albumină
    • Arterioscleroza
    • Otrăvirea creierului
    • Scala acţiunii alimentelor
  • Probleme privind alimentaţia, fertilizarea solului, fortificarea organismului – Dornach, 2 august 1924
    • Parabola demontării ceasului
    • Descompunerea substanţei albuminice originare
    • Prepararea albuminei în interior
    • Procesele oxigenului, azotului, hidrogenului, sulfului prin intermediul aerului
    • Albumină vegetală sănătoasă: alimentaţia cu fructe
    • Alimentaţia vegetariană sănătoasă prin „hrănirea corectă a plantelor“
    • A face solul viu, îngrăşarea corectă a solului
    • Albumina vegetală corectă
    • „Îngrăşămintele minerale“
    • Lipsa de albumină a cerealelor
    • „Laboratorul mult mai ştiinţific din vacă“
    • Îngrăşământul din balegă de vacă
    • Cerealele
    • Plămânii şi inima
    • „Călirea copiilor“
    • Pericolul inflamării apendicelui prin vestimentaţie necorespunzătoare
    • Tirania modei
    • Tuberculoza şi cultura cartofilor
    • Despre arterioscleroză
    • Instincte la animale
    • Dieta la copii
    • Libertate în a alege la alimentaţia copilului
    • Despre efectele cafelei şi ceaiului
  • Despre creşterea plantelor – Dornach, octombrie 1923
    • Despre creşterea copacului
    • Sucul pământului: sucul lemnului
    • Capacitatea sa de a fi viu ca soluţie chimică
    • Moartea
    • Noua viaţă în sucul frunzei: sucul vieţii ca stimulent de viaţă
    • Intre scoarţă şi lemn: cambiul, guma vegetală
    • Forma plantei „modelată“ din acţiunea stelelor
    • Efectele metalelor în sol: acţiunea cuprului, acţiunea plumbului
    • Sucul celulei ca mucus al vieţii, sânge, sucul laptelui
    • Formarea creierului
    • Laptele femeii şi formarea corpului
    • Îmbolnăvirea de gripă şi paralizia infantilă