Bazele naturale ale alimentației
Autor(i): Rudolf Steiner
Editura: Univers Enciclopedic
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
Editura: Univers Enciclopedic
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
Conferințele despre alimentație ale lui Rudolf Steiner destinate publicului larg se află în relație nemijlocită cu concepția științei spirituale despre istoria culturii și educarea spirituală a omului.
Volumul cuprinde instrucțiuni dietetice privind cerințele alimentației și reprezintă un veritabil ghid pentru un mod de viață sănătos.
Ni se deschid perspective spre o viitoare nouă dietă, spre metode de îmbunătățire a fertilității solului și a calității vieții.
Cuprinsul cărţii: „Bazele naturale ale alimentației“
- Problemele alimentației în lumina științei spirituale – Berlin, 17 decembrie 1908
- Raportul alimentației pe bază de plante și pe bază animală cu sistemul nervos și formarea sângelui
- Alimentația pe bază de lapte, organizația eterică și astrală.
- Acțiuni vindecătoare prin alimentația pe bază de lapte la vârste mai înaintate
- Influența alcoolului
- Procese de descompunere
- Acțiunea asupra Eului și a sângelui.
- Știința spirituală ca ideal pentru omul viitorului
- Lumina Soarelui, lumina astrală, lumina spirituală.
- Problemele alimentației și metode de vindecare – Berlin, 22 octombrie 1906
- Reforma fundamentală asupra tuturor domeniilor vieții dinăuntru spre afară
- Antropozofie și știință
- Paracelsus:Arsenic și holeră
- Hahnemann, fondatorul homeopatie
- Despre acțiunea otrăvitoare și acțiuni naturale: acțiunile metalelor
- Digestia și activitatea de gândire
- Despre efectele cafelei
- Efectele ceaiului
- Despre activitatea inimii și a sângelui
- Activitatea de respirație
- Viața de sentiment și viața senzorială
- Produse noi, care sunt create din spiritul naturi
- Statusul exterior și mersul devenirii interioare al organizării
- Despre consumul de zahăr în Anglia și în Rusia
- Mâncăruri pe bază de orez
- Procesele albuminei și reprezentările în procesul de gândire
- Pitagora
- Alimentația vegetariană și activitatea creierului
- Capacitatea de reproducere și capacitatea de a vedea în viitor
- Stăpânirea strictă a vieții interioare
- Armonie cu devenirea naturii
- Goethe
- Procesul de alimentație – Dornach, 16 septembrie 1922
- Ptialina, pepsina, simțul gustului, alimentația pe bază de lapte, tripsina
- Simțul ficatului
- Rinichii, bila, limfa, sângele
- Amidonul, albumina, grăsimile, sărurile
- Formarea zahărului
- Formarea alcoolului în digestie
- Degenerarea ficatului și a inimi
- Glicerina și acizii grași
- Paracelsns
- Despre migrene
- Greutatea creierului și sărurile
- Omul și animalul
- Procesele sării și procesul gândirii
- Procesele fosforului și procesele voinței
- Spiritual-sufletescul în activitatea sa vie de țesere
- Dezvoltarea adevăratei științe
- Problemele privind alimentația. Acțiunea cartofilor, sfeclei și ridichilor – Dornach, 18 iulie 1923
- Imaginea plantei: rădăcină-săruri; frunze-uleiuri
- Inversiunea om-plantă
- Cartoful ca bulb de lăstărire
- Alimentația cu cartofi ca garnitură
- Morcovul
- Stimularea gândiri
- Ridichea
- Stimularea viselor
- Secreția substanțelor
- Materia Pământului – forță contrară: stimularea din eter.
- „Construcția din ceea ce este în afara Pământului“
- Mediul pătruns de lumină
- Sentimentul Eului
- Acțiunea albuminelor, grăsimilor, hidraților de carbon și a sărurilor – Dornach, 22 septembrie 1923
- Raportul lumii spirituale cu alimentația
- Albumină-grăsimi-hidrocarburi-săruri
- Lipsa de săruri și debilitatea mentală
- Spiritul creator în materie
- Starea spiritualizată a substanței
- Hidrocarburile și conformația umană
- Slăbiciuni ale conformației omului
- Acțiunea hidrocarburilor asupra vorbiri
- Cauza răgușelii
- Despre nebunia foamei
- Tuberculoza
- Albumina ca substanță a vieții
- Substanțele și forțele hranei
- Alimentația pe bază de cartofi – digestia din partea anterioară a capului
- Intelectualismul materialist
- Dezvoltarea gândirii interioare
- Omul - creație a Soarelui, Lunii, stelelor
- Materialismul epocii contemporane
- Componentele omului: corp fizic, corp eteric, corp astral,
- Eu
- Alimentația cu secară și grâu și influența corectă a spiritual-sufletescului
- Hidrocefalia, evoluția fizicului
- Formarea dinților, maturitatea sexuală.
- Științele naturii și știința socială: „O știință adevărată care înțelege cum acționează spiritul în materie“
- Despre alimentație – Dornach, 23 ianuarie 1924
- Albumina ca aliment
- Arterioscleroza
- Tendința de a face infecții
- Difterie, vărsat de vânt, variolă
- Digestia albuminei și corpul eteric
- Procesele de putrefacție și corpul eteric – mirosul
- Digestia grăsimilor și corpul astral – gustu
- Râncezirea grăsimilor
- Bolile de stomac și intestin
- Cuprul, arsenicul ca remediu
- Hidrocarburile (amidon, dextrină, zahăr)
- Alcoolul
- Fermentarea
- Producerea de căldură, sânge, secreția glandelor, Eul
- Cartoful ca aliment bun „prin conținutul redus de albumină“
- Slăbiciunea de cap prin alimentația prea bogată în cartofi
- Creierul mijlociu, partea din față a creierului
- Materialismul
- Solanacee (umbrele nopții)
- Otrava
- Bolile de ochi
- Sensibilitatea simțului gustativ
- Cadavrul
- Acțiunea vindecătoare a izvoarelor cu sulf
- Hidrogenul sulfurat
- Alimentația și otrăvirea
- Despre raportul dintre substanțele nutritive și om – Dornach, 31 iulie 1924
- Prepararea albuminei de către plante din regnul mineral lipsit de viață, clorofilă - sânge roșu Carbon, diamant, grafit
- Oxigen-dioxid de carbon în ființa plantelor și a omului
- Rădăcinoasele și organizarea capului
- Acid carbonic, acid fosforic, calciu
- Slăbiciune a capului-forță a capului și viermii paraziți în intestine
- Alimentația copiilor
- Cerealele
- Alimentația țăranilor
- Procesul căldurii la gătirea hranei
- Coacerea pâinii, prăjirea
- Așa-numitele „crudități“
- Formarea originară a grăsimii
- Forțele rădăcinii la cereale
- Grăsimile vegetale în verdețuri și salate
- Construirea organelor metabolice prin alimentația cu albumină: alimentația cu fructe
- Formarea grăsimilor în organism din grăsimi vegetale sau animale
- Alimentația vegetariană ca fortificare a organismului
- Pericole
- Despre surplusul de albumină
- Arterioscleroza
- Otrăvirea creierului
- Scala acțiunii alimentelor
- Probleme privind alimentația, fertilizarea solului, fortificarea organismului – Dornach, 2 august 1924
- Parabola demontării ceasului
- Descompunerea substanței albuminice originare
- Prepararea albuminei în interior
- Procesele oxigenului, azotului, hidrogenului, sulfului prin intermediul aerului
- Albumină vegetală sănătoasă: alimentația cu fructe
- Alimentația vegetariană sănătoasă prin „hrănirea corectă a plantelor“
- A face solul viu, îngrășarea corectă a solului
- Albumina vegetală corectă
- „Îngrășămintele minerale“
- Lipsa de albumină a cerealelor
- „Laboratorul mult mai științific din vacă“
- Îngrășământul din balegă de vacă
- Cerealele
- Plămânii și inima
- „Călirea copiilor“
- Pericolul inflamării apendicelui prin vestimentație necorespunzătoare
- Tirania modei
- Tuberculoza și cultura cartofilor
- Despre arterioscleroză
- Instincte la animale
- Dieta la copii
- Libertate în a alege la alimentația copilului
- Despre efectele cafelei și ceaiului
- Despre creșterea plantelor – Dornach, octombrie 1923
- Despre creșterea copacului
- Sucul pământului: sucul lemnului
- Capacitatea sa de a fi viu ca soluție chimică
- Moartea
- Noua viață în sucul frunzei: sucul vieții ca stimulent de viață
- Intre scoarță și lemn: cambiul, guma vegetală
- Forma plantei „modelată“ din acțiunea stelelor
- Efectele metalelor în sol: acțiunea cuprului, acțiunea plumbului
- Sucul celulei ca mucus al vieții, sânge, sucul laptelui
- Formarea creierului
- Laptele femeii și formarea corpului
- Îmbolnăvirea de gripă și paralizia infantilă