0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Delicii în oţet, ulei şi alcool
Carte

Delicii în oţet, ulei şi alcool

Delicii în oţet, ulei şi alcool. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Autor(i): Aufreiter – Baumgartner – Hauer
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 154 (13x20 cm)
Preţ: 20,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prin intermediul cărţii „Delicii în oţet, ulei şi alcool“ vă invităm să (re)descoperiţi murăturile în toate varietăţile lor.

Această carte vă încurajează să vă pregătiţi o bucurie dumneavoastră, dar şi celorlalţi, sub forma unor delicii conservate.

V-am pregătit reţete pentru conservarea în oţet, ulei, alcool şi sare a fructelor şi legumelor autohtone, dar şi a peştelui, ouălor şi câtorva specialităţi gustoase şi pline de vitamine din sudul Europei.

Multe dintre produsele noastre se numără printre cele mai râvnite cadouri în cercul de prieteni, deoarece prin intermediul acestora oferim şi ceva foarte valoros, timpul şi atenţia noastră.

Crearea şi experimentarea unor reţete cu ingrediente adesea neobişnuite şi suspansul pe care îl simţeam la degustare, ne-au pregătit nişte momente minunate.

Ar fi frumos dacă aţi avea şi dumneavoastră la fel de multă bucurie şi entuziasm în realizarea şi savurarea reţetelor noastre. În această privinţă vă încurajăm să daţi frâu liber imaginaţiei şi să nu vă orientaţi doar după indicaţiile reţetelor. Veţi rămâne surprinşi câte delicii originale veţi obţine astfel.

Nu sunteţi încă un profesionist în ceea ce priveşte murăturile?

Cartea noastră este un bun punct de plecare în această direcţie. Cartea conţine o listă detaliată a ingredientelor şi indicaţii de preparare, care să vă ofere siguranţă în aplicarea reţetelor.

Autoarele vă urează mult succes!

Cuprinsul cărţii: „Delicii în oţet, ulei şi alcool“

  • Cuvânt înainte
  • Bine de ştiut
  • Să-i dăm drumul
  • Ce înseamnă…?
  • Lista ABC a ingredientelor
  • Cele mai importante cantităţi
  • Fructe şi legume în alcool
    • Fructe în alcool
      • Ananas în rom alb
      • Secret cu mere şi struguri
      • Ananas în rachiu de cireşe
      • Mere în vin
      • Pere în vodcă
      • Pere în sirop de şofran
      • Pere în vin roşu
      • Căpşuni în vin de Madeira
      • Smochine în Whisky-bourbon
      • Clementine în whisky
      • Kumquat în coniac
      • Struguri în rachiu Grappa
      • Merişoare în vin roşu
      • Caise în rom alb
      • Prune cu miere
      • Gutui cu scorţişoară
      • Piersici în gin cu ghimbir
      • Piersici în coniac
      • Gutui în Calvados
      • Vişine în rachiu de cireşe
      • Vişine în vodcă
      • Cireşe în vin Sherry
      • Prune în rom
      • Perje în rom
      • Prune în vin roşu
      • Perje în vin roşu
      • Lămâi în vodcă
      • Prune cu ghimbir confiat
      • Vişine în vin
      • Prune uscate în armagnac
      • Fructe uscate în rachiu de caise
    • Rumtopf - Scurtă prezentare
      • Rumtopf de vară
      • Rumtopf cu fructe exotice
      • Rumtopf cu nuci
    • Legume în alcool
      • Dovleac în vin alb
      • Ceapă în vin alb
      • Ceapă în vin roşu
      • Usturoi în vin Veltliner
  • Conservarea în sare
    • Legume în sare
      • Fenicul cu rădăcinoase
      • Castraveţi în saramură
      • Ridiche în saramură
      • Legume pentru supă
    • Fructe în sare
      • Lămâi în sare
    • Ouă în sare
      • Ouă sole / ouă în saramură
    • Peşte în sare
      • Anchovy în saramură
  • Conservarea în oţet
    • Fructe în oţet
      • Mere în oţet de roiniţă
      • Mere cu ghimbir
      • Pere condimentate
      • Pere în oţet şi zahar
      • Pere în sos de curry
      • Pere în oţet
      • Pere (de must) dulci-acrişoare
      • Agrişe în alcool
      • Boabe de soc picante
      • Smochine în sirop de cardamom
      • Caise dulci- acrişoare
      • Cireşe olandeze
      • Cireşe în oţet
      • Coacăze în stil englezesc
      • Kiwi murat cu ardei
      • Pepene cu piper
      • Bucăţi de pepene dulci-acrişoare
      • Portocale pentru Crăciun
    • Legume în oţet
      • Vinete cu sfeclă roşie
      • Vinete în oţet din vin alb
      • Castraveţi în oţet cu şalote
      • Castraveţi picanţi în oţet
      • Castraveţi acrii în oţet
      • Castraveţi dulci-acrişori în oţet
      • Salată picantă de castraveţi
      • Castraveţi dulci-acrişori cu (ceapă) eşalotă
      • Castraveţi cu boabe de muştar
      • Amestec colorat de legume
      • Ştiulete de porumb în oţet
      • Usturoi murat
      • Usturoi picant
      • Sparanghel verde murat
      • Sparanghel uşor picant
      • Sparanghel murat
      • Ridiche dulce-acrişoară
      • Morcovi dulci-acrişori
      • Salată de morcovi
      • Mix de morcovi şi ţelină
      • Dovleac condimentat
      • Dovleac cu ghimbir
      • Dovleac cu portocale
      • Dovleac dulce-acrişor
      • Sfeclă roşie la borcan
      • Ardei dulce-acrişor
      • Mix de roşii şi ceapă
      • Ţelină murată
      • Roşii cocktail
      • Zucchini cu verdeţuri în stil mediteranean
      • Salată de zucchini
      • Zucchini muraţi
      • Murături cu ceapă şi ardei
      • Murături în oţet
      • Ratatouille de legume
      • Piccalilli
      • Varză puszta
    • Ciuperci în oţet
      • Champignons murate
    • Ouă în oţet
      • Ouă de prepeliţă în marinată de oţet
    • Peşte în oţet
      • Hering Bismark în sos de smântână
      • Hering prăjit
      • Hering în frişcă (smântână dulce)
      • Hering în sos de muştar
      • Hering cu morcovi şi praz
      • Hering marinat
      • Hering cu ardei
      • Rulouri picante de hering
      • Hering în vin sherry
      • Hering suedez
      • Rulouri de hering în marinată din vin alb
      • Prepararea rulourilor picante de hering
      • Păstrâv marinat
      • Somon marinat
      • Matjes danez în marinată Burgunder
      • Peşte marinat
    • Sortimente de oţet folosite la reţete
      • Oţet de busuioc
      • Oţet de dracilă
      • Oţet de mărar
      • Oţet cu ghimbir
      • Oţet cu flori
      • Oţet de mere şi ierburi aromate
      • Oţet cu căpşuni
      • Oţet de tarhon cu zmeură
      • Oţet cu hrean
      • Oţet cu lime
      • Oţet cu foi de dafin
      • Oţet cu măghiran
      • Oţet de portocale cu roiniţă
      • Oţet de lămâie cu tarhon
      • Oţet de zmeură
      • Oţet cu trandafiri
  • Conservarea în ulei
    • Legume în ulei
      • Anghinare în ulei
      • Pregătirea anghinarei
      • Vinete în ulei
      • Champignons în marinată picantă
      • Usturoi şi chilli în ulei
      • Usturoi în ulei de măsline
      • Roşii uscate în cuptor
      • Roşii umplute cu brânză proaspătă
      • Pesto cu leurdă
      • Ardei iute în ulei
      • Ardei în ulei cu brânză de oaie
      • Pregătirea ardeiului
      • Ciuperci în ulei
    • Brânză în ulei
      • Mozzarella în ulei de soia
      • Brânză de capră cu ierburi de Provence
      • Brânză de oaie în ulei
      • Brânză Paulus (brânză moale cu coaja roşie) la borcan
      • Bier Kăse/ brânză de bere în ulei de rapiţă
      • Brânză de oaie marinată cu bacon
      • Camembert la borcan
    • Peşte în ulei
      • Fructe de mare în ulei
    • Sortimente de ulei folosite la reţete
      • Ulei cu chilli
      • Ulei cu mărar şi ienupăr
      • Ulei pentru grill
      • Ulei de lavandă
      • Ulei de lavandă şi roiniţă
      • Ulei de dafin
      • Ulei cu lime
      • Ulei cu ierburi de Provence
      • Ulei cu rosmarin
      • Ulei cu salvie
      • Ulei cu hribi (arămii)
      • Ulei pentru wok
      • Ulei picant cu ardei
      • Ulei de scorţişoară
      • Ulei condimentat
  • Conservarea în zahăr
    • Legume în zahăr
      • Şalote în sirop de zahăr
      • Vinete în sirop de zahăr
    • Fructe în zahăr
      • Mere cu piper şi căpşuni
  • Registru cu reţete