Mămăliga și terciul de cereale
130 de rețete - tradiționale și reinterpretate
Autor(i): Herbert PaukertEditura: MAST
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 115 (20x27 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Această carte este un omagiu adus mămăligii și terciului. În ea, puteți găsi o varietate largă de rețete tradiționale, precum și variații moderne, reinterpretate.
Terciul este un preparat adesea întâlnit în zonele rurale ale Austriei (mai exact, în Stiria), Bavaria, Italia, Slovenia și alte țări europene. În zilele noastre, terciul (și mai ales, mămăliga) se pot găsi în meniurile restaurantelor selecte. Făina și grișul de hrișcă, secară sau grâu precum și, desigur, mălaiul, sunt hrănitoare, ușor de preparat și uluitor de versatile.
Cele 130 de rețete experimentate manual vă arată versatilitatea mălaiului și rudelor acestuia:
- terci de hrișcă sau secară;
- terci de fasole sau mălai;
- supă de găluște din mălai;
- sufleu de mălai cu brânză de oaie;
- „ducați“ de mămăligă umpluți;
- păstrăv fântânel pe linte, cu mămăligă;
- tocană de tofu și ciuperci cu mămăligă;
- gulaș de coadă de bou cu mămăligă cremoasă;
- „schmarren“ de porumb cu fasole;
- pizza de mămăligă italienească;
- mămăligă ucraineană;
- pâine de mălai;
- sufleu de terci cu sos de fructe;
- „schmarren“ de mămăligă și mere;
- ștrudel de zmeură cu terci;
- sufleu de mămăligă cu pere caramelizate;