0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Sarea. Mit și realitate
Carte

Sarea. Mit și realitate

Sarea. Mit și realitate. Editura Life Style

Experții s-au înșelat: consumul de sare NU dăunează sănătății

Autor(i): Dr. James DiNicolantonio,
Editura: Life Style
Colecţia: Citește sănătos (Ed. Life Style)
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Și dacă tot ce știi despre sare este greșit?

Cu toții am auzit recomandarea: dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, nu mânca mai mult de o linguriță de sare pe zi.

După ce a citit și analizat peste cinci sute de studii științifice ca să clarifice impactul sării asupra tensiunii arteriale și a bolilor de inimă, autorul a ajuns la o concluzie surprinzătoare: marea majoritate a oamenilor nu trebuie să-și controleze aportul de sare.

De fapt, pentru cei mai mulți dintre noi, ar fi mai avantajos să consume mai multă sare. Citind cartea aceasta, vei afla că:

Prea puțină sare…

  • te poate face să jinduiești după zahăr și carbohidrați rafinați;
  • aduce organismul într-o stare de semiînfometare;
  • poate provoca rezistență la insulină, creșterea greutății, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renală cronică și creșterea pulsului și chiar a tensiunii arteriale.

În schimb, consumând cantitatea de sare de care organismul tău are nevoie:

  • poți obține o ameliorare generală a stării tale, de la somn, energie și concentrare mentală până la forma fizică, fertilitate și performanțele sexuale;
  • poți să previi multe boli cronice, printre care bolile de inimă.

În cartea „Sarea. Mit și realitate“ Dr. DiNicolantonio ne arată cum putem readuce sarea în alimentație cu ajutorul programului său în cinci etape, pentru a ajunge la un aport optim pentru organism.

Dr. DiNicolantonio ne prezintă un punct de vedere rațional în ceea ce privește sarea. Acest text extrem de bine documentat ne alungă în sfârșit sentimentul de vinovăție pe care-l avem când consumăm sare, o substanță esențială pentru sănătatea noastră.

În această nouă carte, autorul demontează mitul străvechi potrivit căruia sarea este cauza bolilor cardiovasculare. În același timp, face recomandări excelente pentru un regim alimentar sănătos pentru inimă, care îți va delecta papilele gustative! Dacă vrei să afli adevărul despre sare, trebuie să citești cartea de față.

De zeci de ani, doctorii recomandă scăderea consumului de sare, dar în această carte surprinzătoare, dr. DiNicolantonio explică de ce acest sfat aparent bine informat este, de fapt, greșit.

Dr. Robb Wolf, autorul cărții „Paleo Solution“