0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Sarea. Mit şi realitate
Carte

Sarea. Mit şi realitate

Sarea. Mit şi realitate. Editura Life Style
CumpărDetalii carte

Experţii s-au înşelat: consumul de sare NU dăunează sănătăţii

Autor(i): Dr. James DiNicolantonio
Editura: Life Style
Colecţia: Citeşte sănătos [Life Style]
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Şi dacă tot ce ştii despre sare este greşit?

Cu toţii am auzit recomandarea: dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, nu mânca mai mult de o linguriţă de sare pe zi.

După ce a citit şi analizat peste cinci sute de studii ştiinţifice ca să clarifice impactul sării asupra tensiunii arteriale şi a bolilor de inimă, autorul a ajuns la o concluzie surprinzătoare: marea majoritate a oamenilor nu trebuie să-şi controleze aportul de sare.

De fapt, pentru cei mai mulţi dintre noi, ar fi mai avantajos să consume mai multă sare. Citind cartea aceasta, vei afla că:

Prea puţină sare…

  • te poate face să jinduieşti după zahăr şi carbohidraţi rafinaţi;
  • aduce organismul într-o stare de semiînfometare;
  • poate provoca rezistenţă la insulină, creşterea greutăţii, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renală cronică şi creşterea pulsului şi chiar a tensiunii arteriale.

În schimb, consumând cantitatea de sare de care organismul tău are nevoie:

  • poţi obţine o ameliorare generală a stării tale, de la somn, energie şi concentrare mentală până la forma fizică, fertilitate şi performanţele sexuale;
  • poţi să previi multe boli cronice, printre care bolile de inimă.

În cartea „Sarea. Mit şi realitate“ Dr. DiNicolantonio ne arată cum putem readuce sarea în alimentaţie cu ajutorul programului său în cinci etape, pentru a ajunge la un aport optim pentru organism.

Dr. DiNicolantonio ne prezintă un punct de vedere raţional în ceea ce priveşte sarea. Acest text extrem de bine documentat ne alungă în sfârşit sentimentul de vinovăţie pe care-l avem când consumăm sare, o substanţă esenţială pentru sănătatea noastră.

În această nouă carte, autorul demontează mitul străvechi potrivit căruia sarea este cauza bolilor cardiovasculare. În acelaşi timp, face recomandări excelente pentru un regim alimentar sănătos pentru inimă, care îţi va delecta papilele gustative! Dacă vrei să afli adevărul despre sare, trebuie să citeşti cartea de faţă.

De zeci de ani, doctorii recomandă scăderea consumului de sare, dar în această carte surprinzătoare, dr. DiNicolantonio explică de ce acest sfat aparent bine informat este, de fapt, greşit.

Dr. Robb Wolf, autorul cărţii „Paleo Solution“