0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Arhitectură
  3. Arhitectura fericirii
Carte

Arhitectura fericirii

Arhitectura fericirii. Editura Vellant
Cumpăr

Arta secretă de a-ți decora viața

Autor(i): Alain De Botton
Editura: Vellant
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 352 (15x21 cm)
Preţ: 46,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Frumusețea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Aplicând acest motto spațiilor în care trăim zi de zi, Alain de Botton analizează cum ne este influențată starea de spirit de clădirile în care locuim, lucrăm și interacționăm, arătându-ne, în același timp, cum putem construi spații care să ne crească șansele de-a fi fericiți.

Deși grija pentru designul locuinței poate fi uneori catalogată ca frivolă, eseul lui Alain de Botton pleacă de la ideea că oamenii sunt profund influențați de locul în care trăiesc.

Arhitectura și designul interior joacă un rol important în evoluția personalității noastre, spațiul pe care îl locuim având o misiune vitală – de a ne aduce aminte cine suntem cu adevărat.

Cartea se construiește în jurul unei întrebări aparent simple și chiar naive: Cum arată o clădire frumoasă? Răspunsul la această întrebare, însă, reprezintă o meditație asupra filozofiei și a psihologiei arhitecturii, al cărui scop este să ne ofere o nouă perspectivă asupra locuinței proprii, a străzii și chiar asupra propriei persoane.