0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Arhitectură
  3. Arhitectura fericirii
Carte

Arhitectura fericirii

Arhitectura fericirii. Editura Vellant
CumpărDetalii carte

Arta secretă de a-ţi decora viaţa

Autor(i): Alain De Botton
Editura: Vellant
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 352 (15x21 cm)
Preţ: 46,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Frumuseţea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Aplicând acest motto spaţiilor în care trăim zi de zi, Alain de Botton analizează cum ne este influenţată starea de spirit de clădirile în care locuim, lucrăm şi interacţionăm, arătându-ne, în acelaşi timp, cum putem construi spaţii care să ne crească şansele de-a fi fericiţi.

Deşi grija pentru designul locuinţei poate fi uneori catalogată ca frivolă, eseul lui Alain de Botton pleacă de la ideea că oamenii sunt profund influenţaţi de locul în care trăiesc.

Arhitectura şi designul interior joacă un rol important în evoluţia personalităţii noastre, spaţiul pe care îl locuim având o misiune vitală – de a ne aduce aminte cine suntem cu adevărat.

Cartea se construieşte în jurul unei întrebări aparent simple şi chiar naive: Cum arată o clădire frumoasă? Răspunsul la această întrebare, însă, reprezintă o meditaţie asupra filozofiei şi a psihologiei arhitecturii, al cărui scop este să ne ofere o nouă perspectivă asupra locuinţei proprii, a străzii şi chiar asupra propriei persoane.