0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Scânteia
Carte

Scânteia

Scânteia. Editura Publica

Povestea unei mame care a crescut un geniu

Autor(i): Kristine Barnett
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 348 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Am scris această carte pentru că sunt de părere că povestea lui Jake e reprezentativă pentru toți copiii. Deși darurile lui sunt unice, povestea sa pune în evidență posibilitatea pe care o avem cu toții de a realiza ce este extraordinar în noi înșine și poate chiar arată posibilitatea ca „geniul“ să nu fie o însușire chiar atât de rară.

Nu vreau să spun că fiecare copil autist – sau fiecare copil normal – este un geniu. Dar dacă aprinzi scânteia înnăscută a unui copil, îți va arăta întotdeauna drumul spre înălțimi mai mari decât ți-ai fi putut imagina vreodată.

E greu să crezi că un copil își va găsi singur drumul, mai ales când în fiecare zi specialiștii ne spun că toți copiii trebuie să se încadreze în categorii specifice.

Toți vrem să le oferim copiilor noștri cele mai bune oportunități, de acea pare că le facem un deserviciu dacă nu-i împingem în direcția „corectă“.

Să încurajezi pasiunile copiilor tăi în loc să le redirecționezi, mai ales când acele pasiuni nu fac parte dintr-o listă standard a succesului viitor, pare ca și cum te-ai arunca în gol de pe o stâncă. Cu siguranță așa mi s-a părut mie. Dar efortul de credință e necesar dacă vrei ca acei copii să zboare.

Dacă un copil care se presupunea că nu va vorbi și nu va citi niciodată poate ajunge la asemenea înălțimi neverosimile, gândiți-vă unde ar putea ajunge copiii fără asemenea probleme și cât de mult s-ar putea ridica dacă i-am încuraja să-și desfășoare aripile – dincolo de orice orizont, dincolo de cele mai îndrăznețe așteptări ale noastre.

Am împărtășit povestea noastră în speranța că acest lucru se va întâmpla cu adevărat.

Dacă aveți un copil care este diferit - și care copil nu e așa? - nu veți putea lăsa această carte din mână.

Sylvia Nasar, autoarea cărții „A Beautiful Mind“