0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Scânteia
Carte

Scânteia

Scânteia. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Povestea unei mame care a crescut un geniu

Autor(i): Kristine Barnett
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 348 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în stoc

Am scris această carte pentru că sunt de părere că povestea lui Jake e reprezentativă pentru toţi copiii. Deşi darurile lui sunt unice, povestea sa pune în evidenţă posibilitatea pe care o avem cu toţii de a realiza ce este extraordinar în noi înşine şi poate chiar arată posibilitatea ca „geniul“ să nu fie o însuşire chiar atât de rară.

Nu vreau să spun că fiecare copil autist – sau fiecare copil normal – este un geniu. Dar dacă aprinzi scânteia înnăscută a unui copil, îţi va arăta întotdeauna drumul spre înălţimi mai mari decât ţi-ai fi putut imagina vreodată.

E greu să crezi că un copil îşi va găsi singur drumul, mai ales când în fiecare zi specialiştii ne spun că toţi copiii trebuie să se încadreze în categorii specifice.

Toţi vrem să le oferim copiilor noştri cele mai bune oportunităţi, de acea pare că le facem un deserviciu dacă nu-i împingem în direcţia „corectă“.

Să încurajezi pasiunile copiilor tăi în loc să le redirecţionezi, mai ales când acele pasiuni nu fac parte dintr-o listă standard a succesului viitor, pare ca şi cum te-ai arunca în gol de pe o stâncă. Cu siguranţă aşa mi s-a părut mie. Dar efortul de credinţă e necesar dacă vrei ca acei copii să zboare.

Dacă un copil care se presupunea că nu va vorbi şi nu va citi niciodată poate ajunge la asemenea înălţimi neverosimile, gândiţi-vă unde ar putea ajunge copiii fără asemenea probleme şi cât de mult s-ar putea ridica dacă i-am încuraja să-şi desfăşoare aripile – dincolo de orice orizont, dincolo de cele mai îndrăzneţe aşteptări ale noastre.

Am împărtăşit povestea noastră în speranţa că acest lucru se va întâmpla cu adevărat.

Dacă aveţi un copil care este diferit - şi care copil nu e aşa? - nu veţi putea lăsa această carte din mână.

Sylvia Nasar, autoarea cărţii „A Beautiful Mind“