0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autoeducare
  4. Arta fericirii
Carte

Arta fericirii

Arta fericirii. Editura Humanitas
CumpărDetalii carte

Manual de viaţă

Autor(i): Sfinţia Sa Dalai Lama, Howard C. Cutler,
Editura: Humanitas
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 344 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scopul vieţii noastre este fericirea, deşi mulţi oameni cred că este foarte greu de atins. Sanctitatea Sa Dalai Lama şi Howard C. Cutler ne descriu în această carte un drum presărat cu sfaturi bine-venite şi înţelepte pe care îl putem urma şi la capătul căruia vom ajunge la o viaţă mai împlinită.

„Arta fericirii“ împleteşte conceptele şi tehnicile de meditaţie budiste cu studiile şi sfaturile psihologiei occidentale moderne şi ne învaţă cum să facem faţă unor situaţii dureroase, dar inevitabile, de ce trebuie să ne preţuim duşmanii şi ce însemnătate au compasiunea, bunătatea şi iertarea pentru viaţa noastră de zi cu zi.

Vederile lui Dalai Lama îşi au rădăcinile într-o tradiţie veche de peste 2500 de ani, care rămâne însă temperată de bun-simţ şi de o înţelegere complexă a problemelor moderne. Perspectiva lui asupra greutăţilor cu care se confruntă lumea contemporană s-a dezvoltat ca urmare a statutului său special de personalitate de talie mondială, care i-a permis să călătorească în nenumărate rânduri pe glob, să se expună diferitelor culturi şi oamenilor din toate categoriile sociale şi să facă schimb de idei cu cei mai de seamă oameni de ştiinţă, lideri religioşi şi politici. Rezultatul final este o abordare înţeleaptă, optimistă şi, în acelaşi timp, realistă a modului în care putem face faţă problemelor noastre.

Howard C. CUTLER

Să reflectăm deci la ce e cu adevărat valoros în viaţă, la ce dă sens vieţii şi să ne stabilim priorităţile pe baza răspunsului. Scopul vieţii noastre trebuie să fie pozitiv. Nu ne-am născut cu scopul de a aduce necazuri, de a face rău altora. Ca viaţa noastră să aibă însemnătate, cred că trebuie să ne dezvoltăm calităţile pozitive, esenţiale pentru oameni – căldura, bunătatea, compasiunea. Atunci viaţa noastră va căpăta mai mult sens şi va fi mai împăcată – mai fericită.

Sanctitatea Sa DALAI LAMA