0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Beletristică
  3. Aventurile lui Tom Sawyer
Carte

Aventurile lui Tom Sawyer

Aventurile lui Tom Sawyer. Editura Arthur
Cumpăr
Autor(i): Mark Twain
Editura: Arthur
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 280 (16x22 cm)
Preţ: 34,30 Lei
Disponibilitate: în stoc

Soarta e foarte crudă cu Tom: mătușa Polly îl pedepsește la fiecare pas, frumoasa Becky îl trădează, orele de la școală sunt lungi, iar el tânjește după libertate. Așa că într-o zi se hotărăște să fugă de-acasă și să se facă pirat. Să vadă ei atunci, toți cei care l-au necăjit, cât îi vor mai simți lipsa.

Dar cum rămâne cu scena crimei la care a fost martor? Cum rămâne cu ucigașul rămas liber și cu bărbatul închis pe nedrept? Și, când Tom află că Joe Indianul ascunde pe undeva prin oraș o adevărată avere, lucrurile devin pe cât de complicate, pe atât de palpitante.

Pirat și haiduc, indiferent ce-ar face, Tom nu se plictisește în orășelul de pe Mississippi, iar prietenii lui, Huck și Joe, sunt mereu gata să-i fie alături în orice aventură.

Tom își spuse că, la urma urmei, lumea nu era chiar așa de plicticoasă. Descoperise fără să știe că pentru a face pe cineva să dorească un lucru, fie că-i bărbat în toată firea, fie că-i băiețel, trebuie să-i înfățișezi acel lucru drept greu de obținut. Dacă ar fi fost un filosof mare și înțelept, ca scriitorul acestei cărți, de pildă, ar fi învățat de pe urma întâmplării de mai sus că munca înseamnă ceea ce ești nevoit să faci, iar joc – ceea ce nu ești nevoit să faci.