0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Beletristică
  3. Corigent la limba română (CARTE AUDIO)
Carte

Corigent la limba română (CARTE AUDIO)

Corigent la limba română (CARTE AUDIO). Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Autor(i): Ion Minulescu
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 1 DVD (14x14 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Romanul „Corigent la limba română“ se află la prima publicare în format audiobook cu o durată de 6 ore şi 51 de minute în lectura actorului Răzvan Hîncu,

Ion Minulescu s-a născut pe 7 ianuarie 1881 la Bucureşti. Îşi petrece copilăria la Slatina.

După ce urmează cursurile şcolii primare şi liceului la Piteşti, pleacă în 1900 la Paris pentru a urma Dreptul. Acolo cunoaşte mai mulţi poeţi simbolişti şi curând renunţă la studii.

Se întoarce în ţară, iar în 1906 publică în revista „Viaţa literară şi artistică“ poezii reunite ulterior în „Romanţe pentru mai târziu“.

În 1912 scoate revista „Insula“, în jurul căreia se vor strânge George Bacovia, Claudia Millian, Eugeniu Ştefănescu-Est, Adrian Maniu, Mihail Cruceanu.

În 1927 apare volumul de versuri Spovedanii, publicat în colecţia „Manuscriptum“.

În 1928, Ion Minulescu publică romanul autobiografic „Corigent la limba română“, unde prezintă perioada anilor de liceu, prima dragoste şi corigenţa la limba română.

În 1931 apare romanul satiric „Bărbierul regelui Midas sau Voluptatea adevărului“, iar în 1936 apare „Nu sunt ce par a fi“, volum care adună poeziile din ultimii ani.

Până la finalul vieţii, Ion Minulescu mai publică în 1943 culegerea de nuvele „Cine-i autorul acestui roman senzaţional?“.