0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Al Pacino
Carte

Al Pacino

Al Pacino. Editura Publica
Cumpăr

În dialog cu Lawrence Grobel

Autor(i): Al Pacino, Lawrence Grobel
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 316 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Până la 39 de ani, Al Pacino a refuzat să stea de vorbă cu presa. Îl speria gândul că orice confesiune duce la confundarea omului cu actorul.

Apoi a citit în Playboy un interviu pe care Grobel i-l luase lui Marlon Brando și s-a arătat dispus să acorde, în sfârșit, unul. Cu condiția ca intervievatorul să fie Grobel. Și, odată ce l-a cunoscut, a intrat în rolul de intervievat, asumându-și personajul Al Pacino.

Cum tot ce face Al Pacino este excepțional, și acest prim interviu a fost unul ieșit din comun. A durat mai mult de 25 de ani și e cuprins în aceste 300 de pagini. Între 1979 și 2005 au înregistrat 400 de ore de conversații.

La început, Al Pacino credea că nu prea are răspunsuri, așa că nu are de ce să dea interviuri. Iar cu Grobel a învățat să caute răspunsuri pentru întrebări pe care nu avea curajul să și le pună singur. Așa că dialogul nu a fost tot timpul comod. Au existat momente de complicitate, dar și momente în care s-au simțit agresați unul de celălalt.

Și tocmai din această tensiune s-a născut un dialog dintre cele mai semnificative. Citindu-l, ai impresia nu doar că afli mai multe despre un actor extraordinar, ci că Al Pacino însuși se descoperă pe sine, dezvăluindu-se, pe măsură ce răspunde întrebărilor celui care intrase mai întâi la el în casă ca un cvasinecunoscut indiscret.

„Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel“ are la bază peste 400 de ore de conversații înregistrate, care au avut loc între 1979 și 2005. Lawrence Grobel este „cronicarul“ lui Al Pacino. Din întâlnirea lor a rezultat un dialog fascinant și profund uman și, totodată, o descriere a actoriei ce va rămâne clasică.

Sunday Express

În „Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel“ veți găsi o perspectivă asupra vieții și carierei lui Al Pacino pe care n–o puteți găsi în nicio altă carte. Dar ce-o face cu adevărat perfectă este faptul că e povestea unei prietenii. A prieteniei noastre. Și e încurajator să vezi că se poate să-ți faci prieteni noi când ești deja om în toată firea.

Lawrence Grobel

Cartea e un fel de autobiografie a lui Al Pacino. El vorbește aici despre copilăria și adolescența lui, despre familie, despre primele roluri și despre primele slujbe. Când vorbește despre cariera lui în teatru, despre rolurile din Nașul, După-amiază de câine sau Serpico, ori În căutarea lui Richard, este evidentă pasiunea lui pentru actorie.

Pe scenă, pe ecran și în carte se văd ușor inteligența, talentul și pasiunea cu care le face pe toate. Interviul lui Grobel oferă portretul unei legende a cinemaului american de sfârșit de secol XX și început de secol XXI.

Jim Collins