0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Calea deschisă
Carte

Calea deschisă

Calea deschisă. Editura Litera Internaţional
CumpărDetalii carte

Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama

Autor(i): Pico Iyer
Editura: Litera Internaţional
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 288 (14x20 cm)
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

De mai bine de trei decenii, Pico Iyer, unul dintre cei mai apreciaţi autori de cărţi de călătorie, este prieten cu Dalai Lama. Pe parcursul acestor ani, prin intermediul unor conversaţii intime, a ajuns să îl cunoască aşa cum doar puţini se pot lăuda că îl ştiu.

În paginile acestei cărţi, Iyer realizează un portret unic al uneia dintre cele mai insolite personalităţi a timpului nostru, explicând ideile şi activitatea lui Dalai Lama despre politică, ştiinţă, tehnologie şi religie.

Acest volum nu este o biografie, ci o analiză jurnalistică extinsă despre o persoană care a adunat înţelepciune cât pentru mai multe vieţi, aşa cum cred budiştii tibetani.

Iyer îşi organizează observaţiile prin descrieri inteligente ale diferitelor aspecte ale activităţii şi personalităţii lui Dalai Lama: personalitate, călugăr, filosof, politician.

Aceasta îi permite să sondeze diverse laturi ale Sfinţiei Sale, Iyer reamintind cititorilor de anumite paradoxuri: Dalai Lama este profund empiric şi, cu toate acestea, are convingeri, precum reîncarnarea, care desfid observaţia.

Este o persoană publică, dar la fel de mult este extrem de implicat în practicile religioase elaborate. Scopul acestei cărţi este, în cele din urmă, simplu: să ni-l prezinte pe omul Dalai Lama.