0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Fidel Castro
Carte

Fidel Castro

Fidel Castro. Editura Publica
Cumpăr

O biografie

Autor(i): Volker Skierka
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 504 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în stoc

Castro a supraviețuit mai multor generații de președinți americani, secretari generali sovietici, șefi de stat și de guvern democrați din mai multe țări, până când a devenit… liderul politic cu cea mai lungă domnie din secolul XX și una dintre cele mai interesante personalități ale contemporaneității.

Cu barbă, mereu în uniformă verde, figură a urii și a eroismului în același timp, așa îl cunoaște lumea. Împotriva nimănui nu au fost urzite atâtea comploturi pentru a fi asasinat… Faptul că a rămas în viață e aproape un miracol.

Expertul în America Latină Volker Skierka reconstruiește istoria vieții lui Fidel Castro și odată cu ea, istoria revoluției cubaneze. În acest demers folosește izvoare și documente puțin cunoscute.

Studiul său este o prezentare foarte riguroasă și atrăgător scrisă a vieții și acțiunilor contradictorii ale președintelui cubanez.

La sfârșit rămâne întrebarea despre viitorul statului din Caraibe: va deschide Castro ușa reformelor economice și democratice, sau vechiul său dicton, „socialismo o muerte“ – socialism sau moarte – va rămâne în picioare?

Șeful statului cubanez Fidel Castro este una dintre cele mai interesante și controversate personalități ale secolului douăzeci – mit și icoană în egală măsură.

Elev iezuit și fiu de mare proprietar de terenuri, Castro este un politician carismatic, care, de peste 40 de ani, stăpânește Cuba asemenea unei mari latifundii.

Puterea lui a venit și vine din aceea că a fost primul comandant cubanez care și-a eliberat țara de dependența față de SUA și i-a dat o identitate națională.

Cartea lui Skierka ar putea deveni, cel puțin în spațiul germanofon, lucrarea reper despre revoluția cubaneză. Pentru că este scrisă ca un reportaj jurnalistic, devine o lectură plăcută, uneori chiar amuzantă, fără a pierde din seriozitate și acribie.

Walter Haubrich, Frankfurter Allgemeine Zeitung

Nu este simplu să scrii biografia unui legende în viață. Primul biograf german al lui Castro s-a achitat cu brio de sarcină.

Henning von Löwis, Radio Germania

O analiză semnificativă și captivantă a istoriei recente a Americii Latine, în special a Cubei, (…) un manual de politică, căruia îi dorim mulți cititori interesați.

Hans-Dietrich Genscher, ministru de externe federal