0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Michael Schumacher
Carte

Michael Schumacher

Michael Schumacher. Editura Publica
Detalii carte

Biografia

Autor(i): Karin Sturm
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Era o zi ca oricare alta. 29 decembrie 2013, o zi care se va dovedi nefastă pentru Michael Schumacher. Soarele strălucea pe cer, iar Michael plecase, însoţit de câţiva prieteni, să schieze pe pistele din staţiunea Les Trois Vallées. Nimeni nu bănuia că avea să aibă loc un tragic accident, care avea să îi schimbe viaţa acestuia pentru totdeauna…

În timp ce cariera excepţională a celui mai de succes pilot din istoria Formulei 1 nu mai era un secret pentru nimeni, Schumacher a dorit mereu să-şi protejeze viaţa privată, separând cu stricteţe sfera personală de cea profesională: acasă era un soţ şi un tată iubitor, în timp ce pe circuit era un adevărat robot – rece, perfect, intangibil, având totul sub control.

Renumita jurnalistă sportivă Karin Sturm este una dintre cele mai bune cunoscătoare ale evoluţiei lui Schumacher.

Bunăoară, puţin ştiu cât de importanţi au fost mereu pentru el prietenii din copilăria petrecută în oraşul său natal, Kerpen, care l-au însoţit, de altfel, adesea, la competiţii. Soţia sa, Corinna, cu care s-a căsătorit în 1995, este o parteneră de nădejde, care îl susţine întotdeauna şi mai ales în situaţiile dificile.

În plus, Karin Sturm dă cuvântul, în volumul de faţă, multor persoane din domeniul automobilismului care i-au intersectat devenirea, oferind, astfel, prima biografie completă, care oferă informaţii atât despre viaţa privată, cât şi despre cariera lui Michael Schumacher.

Nu pot să mă las, pur şi simplu, de lucrurile care îmi fac plăcere, doar pentru că sunt prea riscante. Dacă vreodată mi se va întâmpla ceva, atunci asta a fost să fie soarta mea.

Michael Schumacher

Tragicul accident de schi al lui Michael Schumacher din decembrie 2013 a şocat întreaga lume.

Este de-a dreptul ironic că septuplul campion mondial de Formula 1 a scăpat teafăr şi nevătămat din cursele sale nebuneşti, pentru a se accidenta crunt pe o pârtie din Alpii francezi, unde îşi petrecea vacanţa alături de familia sa.

Jurnalista Karin Sturm, cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul automobilismului şi o prezenţă constantă în lumea Formulei 1, l-a cunoscut pe Michael Schumacher încă de la începuturile carierei sale.

În biografia de faţă, ea a ales să prezinte întreaga viaţă a acestuia, bazându-se pe declaraţiile cunoscuţilor lui şi înfăţişându-l, astfel, dintr-o perspectivă umană, personală.