Români celebri în America
Editura: Integral
Colecţia: Români și românce care au schimbat lumea
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc
Alexandra Nechita s-a născut în 1985, la Vaslui. Părinții ei au fugit din România, alături de ea. Nechita a devenit cunoscută din primii ani de viață: a desenat de la doi ani și a pictat în ulei de la șapte. A avut prima expoziție la Los Angeles la numai opt ani. Operele sale sunt expuse în diferite locații din toată lumea și se regăsesc în colecții private ale unor vedete precum Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Oprah Winfrey, Calvin Klein sau Whoopi Goldberg.
Andrei Șerban este considerat unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din lume și este recunoscut pentru interpretările sale inovatoare. Artistul s-a născut în 1943, în București, și a emigrat în SUA în 1969. A pus în scenă zeci de spectacole în cele mai importante teatre și săli de operă din lume și a primit zeci de premii și distincții. Din 1992, este profesor de teatru la Columbia University School of Arts.
La cei 231 de centimetri ai săi, Gheorghe Dumitru Mureșan a fost cel mai înalt baschetbalist care a jucat vreodată în NBA (la egalitate cu sudanezul Manute Bol). Mureșan s-a născut în 1971 în Tritenii de Jos (Cluj) și din 1993 a jucat în NBA. După ce și-a încheiat cariera în baschet, Mureșan a cochetat cu actoria. El a apărut în filmul Uriașul meu, alături de Billy Crystal, într-un videoclip al lui Eminem și în numeroase reclame…
Cuprinsul cărţii: „Români celebri în America“
- Alexandra Nechita, „Micuța Picasso“
- Singurul Premiu Nobel al românilor: George Emil Palade
- Biblioteca arsă a lui Mircea Eliade
- Eros și magie la Chicago sau moartea inexplicabilă a lui Ioan Petru Culianu
- Urmașul oficial al lui Toscanini, dirijorul Ionel Perlea
- Norman Manea, pariul pentru Nobelul de literatură
- Andrei Șerban: „Vreau să fie bombardată clădirea Teatrului Național și să lucrez pe ruinele ei“
- Alexander Hausvater: „Au pus cătușe florilor“
- „Big Ghiță“ Mureșan, povestea „Uriașului meu“
- Lămuriri bibliografice