0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Români celebri în America
Carte

Români celebri în America

Români celebri în America. Editura Integral
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Români și românce care au schimbat lumea
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ normal: 14,99 Lei
Preţ redus: 13,19 Lei
Reducere: 12,00%

Disponibilitate: în stoc

Alexandra Nechita s-a născut în 1985, la Vaslui. Părinţii ei au fugit din România, alături de ea. Nechita a devenit cunoscută din primii ani de viaţă: a desenat de la doi ani şi a pictat în ulei de la şapte. A avut prima expoziţie la Los Angeles la numai opt ani. Operele sale sunt expuse în diferite locaţii din toată lumea şi se regăsesc în colecţii private ale unor vedete precum Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Oprah Winfrey, Calvin Klein sau Whoopi Goldberg.

Andrei Şerban este considerat unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din lume şi este recunoscut pentru interpretările sale inovatoare. Artistul s-a născut în 1943, în Bucureşti, şi a emigrat în SUA în 1969. A pus în scenă zeci de spectacole în cele mai importante teatre şi săli de operă din lume şi a primit zeci de premii şi distincţii. Din 1992, este profesor de teatru la Columbia University School of Arts.

La cei 231 de centimetri ai săi, Gheorghe Dumitru Mureşan a fost cel mai înalt baschetbalist care a jucat vreodată în NBA (la egalitate cu sudanezul Manute Bol). Mureşan s-a născut în 1971 în Tritenii de Jos (Cluj) şi din 1993 a jucat în NBA. După ce şi-a încheiat cariera în baschet, Mureşan a cochetat cu actoria. El a apărut în filmul Uriaşul meu, alături de Billy Crystal, într-un videoclip al lui Eminem şi în numeroase reclame…