0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Scrisori
Carte

Scrisori

Scrisori. Editura Art
Cumpăr
Autor(i): Michelangelo Buonarroti
Editura: Art
Colecţia: Ocheanul întors
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 488 (13x20 cm)
Preţ: 29,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Scrisorile lui Michelangelo completează inedit imaginea unei personalități fascinante, fiind dovada unei naturi complexe.

Ele reconstituie din reflexii ambientale viața de toate zilele a unui mare artist, izolată de viața abstractă a creatorului.

Astfel, epistolarul îl dezvăluie pe autorul său mai mult ca om al rațiunii practice și mai puțin ca om al ideilor – ceea ce a fost, în ultimă instanță, Michelangelo și ceea ce poezia sa dovedește într-o măsură incomparabil mai mare.

Relevante pentru reconstituirea profilului moral și afectiv al artistului, document infailibil datorită spontaneității și redactării în afara oricărui gând de publicare, scrisorile aduc bogate informații privind arta sa, istoria elaborării majorității operelor sale.

Mai mult decât atât, ele reprezintă o posibilitate ideală de a îndepărta erorile sau prezentările unilaterale ale figurii lui Michelangelo, dimensiunea de jurnal aducând la lumină un psiholog și un bun cunoscător de oameni, o conștiință gravă și un caracter.