0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Woody Allen
Carte

Woody Allen

Woody Allen. Editura Publica
Cumpăr

în dialog cu Stig Björkman

Autor(i): Stig Björkman, Woody Allen,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 439 (13x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în stoc

Woody Allen pe care l-am cunoscut în timpul acestei cărți nu prea seamănă cu personajul de film pe care îl știm de pe ecran, lupul singuratic și nevroticul incurabil, cu toată suferința și, nu în ultimul rând, auto-compătimirea ca fundament binevenit pentru toate neajunsurile pe care pare să vrea să le dezvăluie cu o plăcere aproape masochistă: ipohondria, prăbușirea în sine, nehotărârea și alte fobii mai ușor sau mai greu de definit.

În loc de acesta, l-am văzut pe muncitorul disciplinat și pe omul care ia decizii, un artist serios și conștient, cu pretenții ridicate de la sine însuși și care refuză compromisul în privința artei și a viziunii sale.

Există regizori de film care fac filme cu detalii atent studiate în ele. Și sunt alți realizatori de film care fac filme minunate fără detalii, dar sunt atenți la viață. Poate că nu sunt observatori vizuali, dar sunt observatori intelectuali ai procesului vieții și au ceva de spus despre acest lucru.

Când vorbesc despre regizori de film, nu mă refer decât la cei serioși. Nu la cei care scot filmele care se lansează în fiecare săptămână în Statele Unite, acele filme de Hollywood concepute în modul cel mai venal. Acestea nu mă interesează. Nu le văd. Nu-mi pasă de ele și nu le iau în serios.

Woody Allen

„Woody Allen în dialog cu Stig Björkman“ este cea mai bună carte publicată vreodată despre filmele lui Woody Allen.

Hollywood Reporter