0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Fitoterapie
  4. Enciclopedia plantelor medicinale din flora României. Vol. 1+2
Carte

Enciclopedia plantelor medicinale din flora României. Vol. 1+2

Enciclopedia plantelor medicinale din flora României. Vol. 1+2. Editura Asab
Detalii carte

Tratamente pentru uz uman şi veterinar

Autor(i): Prof. dr. Constantin Pârvu, Alexandra Ştefania Pîrvu
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 1456 (17x24 cm)
Preţ: 136,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Prin conţinutul ei, lucrarea de faţă vine în sprijinul tuturor celor care aleg posibilitatea tratării omului sau animalelor cu ajutorul plantelor şi se constituie într-un ghid complet pentru cei interesaţi de plantele din flora spontană sau din cea cultivată.

Fiecare specie de plantă este prezentată cu denumirea populară cea mai răspândită în România, la care se adaugă alte denumiri populare mai puţin comune.

Urmează istoricul şi ecologia plantei, descrierea speciei cu elementele morfologice necesare pentru identificarea precisă a ei, imaginea, modalităţile de recoltare a plantei, uscarea şi păstrarea ei până la folosire, compoziţia chimică, utilizarea ei în medicina umană cu prezentarea de reţete în fitoterapie, gemoterapie şi fitohomeopatie, şi în medicina veterinară, cu indicarea reţetelor de utilizare.

112 planşe color întregesc conţinutul bogat în informaţii al enciclopediei, ceea ce înseamnă un mare ajutor pentru recunoaşterea plantelor în natură.

Utilizarea plantelor sub formă de infuzie, decoct, tinctură, macerat la rece, macerat hidro-alcoolic şi ulei la cald, macerat glicero-hidro-alcoolic, vinuri medicinale, unguente, băi generale, băi locale, clisme etc. se constituie în tot atâtea mijloace eficace de tratament împotriva bolilor.

Reţetele prezentate pentru tratarea diferitelor categorii de boli au origini diferite. O mare parte dintre ele sunt culese de Prof. Dr. Constantin Pârvu din mediul sătesc de pe întreg teritoriul României, pe parcursul a 40 de ani de cercetare etnoterapeutică.