0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Fata de laborator
Carte

Fata de laborator

Fata de laborator. Editura Publica
Cumpăr

O poveste despre plante, știință și dragoste

Autor(i): Dr. Hope Jahren,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 424 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O uimitoare carte de memorii – debutul editorial al unei femei cercetător; un portret emoționant al unei prietenii îndelungate; o viziune uimitor de proaspătă asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul în care priviți natura.

Hope Jahren a construit trei laboratoare în care a studiat arbori, flori, semințe și tipuri de sol.

„Fata de laborator“, primul ei volum, este un tratat revelator despre viața plantelor, dar și o carte despre muncă, dragoste și munții care pot fi mutați din loc de acestea două puse laolaltă.

Este o carte despre copilăria din Minnesota rurală, alături de o mamă neînduplecată și un tată care o încuraja să se joace ore în șir în laboratoarele de la școala la care preda, despre cum și-a găsit un refugiu în știință și a învățat munca de laborator făcută „și cu inima, și cu mâinile“ și despre inevitabilele dezamăgiri, triumfuri și descoperiri entuziasmante ale muncii științifice.

Însă în centrul cărții se află povestea legăturii lui Jahren cu un om minunat și rănit pe nume Bill, care devine partenerul ei de laborator și cel mai bun prieten. Aventurile lor științifice – uneori neortodoxe – îi duc din Midwest până în cealaltă parte a Americii și înapoi, peste Atlantic, până la cerurile veșnic luminate ale Polului Nord și în tropicalul Hawaii.

Privirea scrutătoare a lui Jahren asupra plantelor, tenacitatea uimitoare a spiritului ei și descrierile amănunțite ale naturii dau viață fiecărei pagini a acestei cărți extraordinare.

„Fata de laborator“ îți deschide ochii către mecanismele minunate și complicate din fiecare frunză, fir de iarbă și petală. Este o dovadă vie a ce se poate întâmpla când ai puterea, pasiunea și simțul sacrificiului necesare pentru a trăi din ce-ți place cu adevărat, descoperind pe parcurs cine ești.

Profund emoționantă… O operă întru totul originală, deopotrivă îndrăzneață și entuziasmantă. O scriitoare făcută din același aluat cu Oliver Sacks, care ne arată într-un mod extraordinar cum se face știința. Jahren este un observator atent, rezistent și al naibii de amuzant.

Elle

Onestă de-ți taie respirația… Minunată… În esență, „Fata de laborator“ este o carte despre a vedea – cu ochii, dar și cu mâinile și cu inima.

American Scientist

Fascinantă. Abilă și pigmentată cu umor. Amintirile unui om de știință, despre o viață capricioasă, curajoasă, fascinantă. Ca și „A Primate’s Memoir“ a lui Robert Sapolsky sau „H is for Hawk“ a lui Helen MacDonald, ne transmite energia unei minți frumoase în mijlocul naturii.

The Seattle Times

Memorii științifice minunat de omenești.

Popular Science

Cuprinsul cărţii: „Fata de laborator“

  • Prefață
  • Rădăcini și frunze
  • Lemn și noduri
  • Flori și fructe
  • EPILOG: icre
  • Mulțumiri
  • Notă finală