0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creativitate
 4. Secretele creativităţii
Carte

Secretele creativităţii

Secretele creativităţii. Editura Amaltea
Detalii carte

Fii genial!

Autor(i): Michael Michalko
Editura: Amaltea
Colecţia: C & A - Business
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 279 (16x23 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Secretele creativităţii“ dezvăluie modul de a gândi al celor care s-au impus de-a lungul timpului prin ideile lor, familiarizându-vă cu mecanismele logice de soluţionare a problemelor, pe care le foloseau Albert Einstein, Charles Darwin, Leonardo da Vinci, Sigmund Freud, Picasso, Thomas Alva Edison, Wolfgang Amadeus Mozart, Louis Pasteur, Galileo Galilei, Alexander Graham Bell, Aristotel, Michelangelo, Johann Sebastian Bach, Walt Disney şi multe alte personalităţi.

De unde le vin geniilor ideile? Ce are în comun stilul de gândire al pictorului ce a creat Mona Lisa cu stilul de gândire al fizicianului ce a creat teoria relativităţii? Ce strategii de gândire foloseau marile personalităţi ale acestei planete? Ce putem învăţa de la ei?

Diverse studii au încercat să facă o legătură între inteligenţă şi genialitate, dar concluzia fost că nu există o legătură directă între ele.

De exemplu, Marlyn vos Savant are cel mai mare coeficient de inteligenţă înregistrat vreodată (228), dar nu a contribuit prea mult la progresul ştiinţelor sau al artelor. E editorialist la revista Parade.

Un fizician oarecare are coeficientul de inteligenţă mai mare decât Richard Feynman, câştigător al Premiului Nobel pentru fizică şi considerat ultimul mare geniu al Americii, dar al cărui coeficient de inteligenţă este doar 122.

Cu alte cuvinte, a fii un geniu nu înseamnă să iei nota maximă la bacalaureat, să vorbeşti zece limbi străine la vârsta de şapte ani, să rezolvi cuvinte încrucişate în timp record sau să ai un coeficient de inteligenţă deosebit de mare. Nu înseamnă nici măcar să fii inteligent.

Încă din anii ’60 s-a ajuns la concluzia că inteligenţa şi creativitatea sunt lucruri diferite. Un individ poate fi creativ, dar nu foarte inteligent, sau, din contră, poate fi deosebit de inteligent, dar nu foarte creativ.

Scopul cărţii „Secretele creativităţii“ este acela de a descrie diferite strategii de gândire şi de a vă arăta cum puteţi să le folosiţi pentru a fi mai creativi pe plan profesional şi în viaţa personală.

Michael Michalko, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în domeniul creativităţii, vă va arăta că, de obicei, când aveţi de rezolvat o problemă căutaţi o soluţie verificată în trecut. Pe de altă parte, vă va demonstra că geniile nu gândesc prin imitaţie, altfel spus reproductiv, ci gândesc în mod productiv. Când au de rezolvat o problemă, verifică în câte moduri o pot privi, cum o pot regândi, câte soluţii diferite pot găsi pentru ea. Reuşesc, astfel, să descopere mai multe soluţii, unele dintre ele total diferite de cele clasice, obişnuite, altele pur şi simplu unice.

Tehnicile de gândire creativă descrise în cartea „Secretele creativităţii“ vă vor învăţa secretul ideilor şi soluţiilor originale de care aveţi nevoie în viaţa de zi cu zi. Fiecare tehnică în parte vă va fi arătată, vi se va sugera cum anume trebuie utilizată şi vi se va explica de ce are succes, prin inserarea unor anecdote, a unor scurte povestiri, prin explicarea modului în care geniile au folosit tehnica respectivă pentru a ajunge la descoperirile lor originale.

Veţi ajunge, astfel, să priviţi lucrurile din alt unghi şi să vă schimbaţi perspectiva asupra lumii.

Cuprinsul cărţii: „Secretele creativităţii“

 • Mulţumiri
 • Despre autor
 • Introducere
 • Cum să vezi ceea ce nimeni altcineva nu vede
  • Prima strategie: Să ştii cum să vezi lucrurile
  • A doua strategie: Să îţi comunici gândul
 • Cum să te gândeşti la ceea ce nimeni altcineva nu se gândeşte
  • A treia strategie: Să gândeşti productiv
  • A patra strategie: Să faci noi combinaţii
  • A cincea strategie: Să faci conexiuni între lucruri diferite
  • A şasea strategie: Să asociezi contrariile
  • A şaptea strategie: Să cauţi în alte lumi
  • A opta strategie: Să găseşti ceea ce nu căutai
  • A noua strategie: Să trezeşti spiritul de colaborare
 • Postfaţă
 • Bibliografie