0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Călătorii
  3. Enciclopedia locurilor mistice și sacre ale lumii
Carte

Enciclopedia locurilor mistice și sacre ale lumii

Enciclopedia locurilor mistice și sacre ale lumii. Editura Pro Editură și Tipografie
Cumpăr
Autor(i): John și Anne Spencer,
Editura: Pro Editură și Tipografie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 300 (14x22 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Această carte este o prezentare selectivă a locurilor din toată lumea pe care oamenii le cred sacre: ținuturi de pe Pământ pe care ei le venerează sau pe care le consideră sfinte, unde descoperă misticul, fie în mediul înconjurător, fie în ei înșiși.

În ceea ce privește selectarea articolelor pentru această culegere, merită reținut faptul că, în Marea Britanie, oriunde te-ai afla, te situezi la maximum cincisprezece kilometri de un loc sacru; că numai în Regatul Unit sunt nouă sute de cercuri din piatră; și câte alte biserici, de la cea mai mică biserică parohială la Catedrala Sfântul Paul sau Westminster. Fiecare țară din lume își poate revendica tot atâtea tributuri aduse credințelor sale.

India, de exemplu, a fost descrisă drept un imens loc de pelerinaj, iar multe dintre țările Orientului Îndepărtat au altare mici, pe marginea drumului, aproape la fiecare cotitură. Așadar, este imposibil să includem toate așezările sacre din lume în lucrarea noastră.

În această enciclopedie, am selectat acele situri care nu sunt doar speciale și de interes în sine, ci sunt și reprezentative pentru o gamă mai largă, mai existentă pe întreg mapamondul.

Sunt incluse locuri străvechi și moderne, locuri ale religiilor existente și locuri ale unor credințe pierdute în negura vremurilor. Aceasta selecție demonstrează bogata diversitate de culte de-a lungul secolelor.