0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Călătorii
  3. Enciclopedia locurilor mistice şi sacre ale lumii
Carte

Enciclopedia locurilor mistice şi sacre ale lumii

Enciclopedia locurilor mistice şi sacre ale lumii. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Autor(i): John şi Anne Spencer
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 300 (14x22 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte este o prezentare selectivă a locurilor din toată lumea pe care oamenii le cred sacre: ţinuturi de pe Pământ pe care ei le venerează sau pe care le consideră sfinte, unde descoperă misticul, fie în mediul înconjurător, fie în ei înşişi.

În ceea ce priveşte selectarea articolelor pentru această culegere, merită reţinut faptul că, în Marea Britanie, oriunde te-ai afla, te situezi la maximum cincisprezece kilometri de un loc sacru; că numai în Regatul Unit sunt nouă sute de cercuri din piatră; şi câte alte biserici, de la cea mai mică biserică parohială la Catedrala Sfântul Paul sau Westminster. Fiecare ţară din lume îşi poate revendica tot atâtea tributuri aduse credinţelor sale.

India, de exemplu, a fost descrisă drept un imens loc de pelerinaj, iar multe dintre ţările Orientului Îndepărtat au altare mici, pe marginea drumului, aproape la fiecare cotitură. Aşadar, este imposibil să includem toate aşezările sacre din lume în lucrarea noastră.

În această enciclopedie, am selectat acele situri care nu sunt doar speciale şi de interes în sine, ci sunt şi reprezentative pentru o gamă mai largă, mai existentă pe întreg mapamondul.

Sunt incluse locuri străvechi şi moderne, locuri ale religiilor existente şi locuri ale unor credinţe pierdute în negura vremurilor. Aceasta selecţie demonstrează bogata diversitate de culte de-a lungul secolelor.