0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Călătorii
  3. Stabilit în România
Carte

Stabilit în România

Stabilit în România. Editura All
CumpărDetalii carte

Unde orice este posibil, totul este imposibil şi nimic nu e ceea ce pare a fi

Autor(i): Nigel Shakespear
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Un american, un indian şi un român… Ar putea fi începutul unui banc, nu-i aşa? Dar nu este, pentru că în povestea noastră mai apar un olandez, o englezoaică, un francez şi mulţi, mulţi alţi străini cărora le-a plăcut atât de mult în România, încât au hotărât să-şi schimbe viaţa şi să se stabilească definitiv aici.

Nigel Shakespear spune poveştile acestor oameni şi ne oferă nouă, românilor, posibilitatea să ne privim prin ochii lor.

În primă instanţă, România pare o fântână adâncă, greu de sondat pentru străinii care ne trec graniţa.

Dar obişnuinţa de a ne denigra singuri şi perseverenţa în autocritică plutesc la suprafaţă şi sunt printre primele lucruri pe care le observă odată ce încep să ne cunoască.

Exact de aceste caracteristici vom reuşi să ne detaşăm, dacă ne îngăduim răgazul de a privi România prin prisma experienţelor cu care s-au confruntat străinii intervievaţi de Nigel Shakespear.

Este adevărat că latura mohorâtă a vieţii de aici riscă să umbrească sclipirile de speranţă, dar volumul de faţă este o pledoarie pentru redescoperirea României.

Aflând ce cred străinii despre noi, învăţăm să ne apreciem mai mult pe noi înşine şi ţara în care trăim.

La intersecţia dintre umor şi ironie, „Stabilit în România“ prezintă o ţară a contrastelor. De aceea, nu trebuie să pierdem din vedere nici realităţile dure cu care ne confruntăm, repercusiuni ale regimului comunist. Corupţia pândeşte la tot pasul, sistemul funcţionează prost, drumurile sunt pline de gropi, conflictele interetnice clocotesc – sunt păreri ale multora dintre cei intervievaţi în această carte.

Dar, cumva, fiecare dintre aceştia a reuşit să-şi găsească identitatea în România, ţara în care orice este posibil, totul este imposibil şi nimic nu e ceea ce pare a fi.