0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină alopată
  3. Cărți: Cardiologie
  4. Mașinăria sublimă
Carte

Mașinăria sublimă

Mașinăria sublimă. Editura All
Cumpăr
Autor(i): Stephen & Thomas Amidon
Editura: All
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 24,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

O istorie narativă a celui mai important organ din corpul nostru, o poveste care îmbină știința, religia și literatura pentru a reda fascinația stăruitoare a omenirii pentru inimă.

Inima a captivat dintotdeauna imaginația oamenilor. Ea a fost aleasă drept simbol cultural, sălaș al celor mai profunde porniri religioase și artistice, și este organul a cărui bună funcționare este considerată, atât în sens propriu, cât și simbolic, însăși sursa vieții.

„Mașinăria sublimă“ urmărește sentimentul profund de uimire pe care fiecare om îl încearcă atunci când își îndreaptă gândurile asupra minunii pe care o poartă închisă între coaste.

În această istorisire lirică, un scriitor apreciat de critici și un cardiolog recunoscut – care se întâmplă să fie frați – folosesc elemente de istorie, știință, religie, cultură populară și literatură pentru a aduce lumină în toate încăperile fizice sau simbolice ale inimii.

Fiecare dintre cele șase secțiuni – printre acestea „Inima în Antichitate“, „Inima în Renaștere“, „Inima în prezent“ și „Inima în viitor“ – se concentrează asupra unei etape semnificative din procesul de înțelegere a inimii și din istoria ascunsă a cardiologiei.

Erudit, inteligent și surprinzător, volumul „Mașinăria sublimă“ face ca inima cititorului să tresară la fiecare pagină.