0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Cărţi: Cardiologie
  4. Pocket ECG – Ghid de informare rapidă
Carte

Pocket ECG – Ghid de informare rapidă

Pocket ECG – Ghid de informare rapidă. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Bruce Shade
Editura: All
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 160 (11x18 cm)
Preţ: 59,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte, după cum îi spune şi titlul, este un ghid de buzunar, uşor şi rapid de consultat, care oferă informaţii de referinţă în ECG. Cititorul are acces imediat la informaţii-cheie privind diferitele aritmii şi alte afecţiuni cardiace.

Aceste informaţii esenţiale (ceea ce trebuie să ştiţi) sunt redate în pagină cu coduri de culori atractive vizual, astfel încât să se identifice rapid traseele ECG întâlnite în practica clinică.

De asemenea, este un instrument util pentru studenţi la orele de curs pentru căutarea rapidă de informaţii-cheie. De dimensiuni mici şi compact, poate fi purtat uşor într-un buzunar.

Capitolul 1 conţine o scurtă introducere privind localizarea inimii şi plasarea electrozilor.

În capitolul 2 este descris procesul de analiză a ECG-ului în nouă paşi, cu interpretarea traseelor normale şi modificate; este demonstrat modul de calcul al frecvenţei cardiace, de identificare a aritmiilor şi de identificare şi măsurare a diferitelor unde, segmente şi intervale.

În capitolele 3-7 sunt redate caracteristicile aritmiilor nodale, atriale, joncţionale, atrioventriculare, ventriculare, precum şi ale blocurilor cardiace atrioventriculare. Fiecare traseu este însoţit de desene care ilustrează originea şi locul de apariţie a aritmiei respective. Toate acestea ajută la înţelegerea aritmiilor din punct de vedere electrocardiografic.

În capitolul 8 se introduce conceptul de axă electrică.

În capitolele 9 şi 10 sunt descrise trasee ECG cu 12 derivaţii.