0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Cărți pentru copii
  3. Super-eroinele basmului românesc
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Super-eroinele basmului românesc

Autor(i): Postolache Costel
Editura: Integral
Colecţia: Basm
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 16 (20x27 cm)
Preţ: 6,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Toți copiii sunt pasionați de super-eroi și de super-eroine, se identifică cu imaginea lor, vor să zboare asemeni lor, să salveze lumea ori măcar împărăția tatălui bătrân, amenințat de vecini lacomi.

Catwoman, Buffy, Wonder Women, Xena, Pink Ranger, ca să nu mai vorbim de supervedetele desenelor animate, Pocahontas, Mulan sau Alice, sunt cei mai buni prieteni ai copiilor, cei cu care se joacă și cu care visează.

Dar – așa cum spunea o reclamă celebră – avem și noi eroinele noastre noastre aici, în România!

Unele dintre ele se ridică din start la statutul de prințese, altele – cu o origine foarte modestă – se califică pe parcurs, cucerind întâi inima fiului de împărat, apoi pe a întregii împărății. Războinice sau nu, amazoane sau diafane, ele sunt niște super-eroine demne de toată atenția.

Eroinele basmelor românești, fie ele populare sau culte, Ileana Cosânzeana, Ileana Sâmziana – a nu se confunda! –, Zâna Zânelor, Fata cea mică a împăratului, Fata babei și Fata moșului, chiar și Muma Pădurii – cu care se războiesc cei mai mulți dintre eroi –, întruchipează virtuțile poporului român la superlativ.

O combinație fără egal de frumusețe, modestie și compasiune, împletite cu istețime și curaj le ajută să depășească cele mai grele probleme și să iasă învingătoare din cele mai dificile situații, de cele mai multe ori generate chiar de către cei apropiați, părinți ori surori mai mari.

Și mai întotdeauna, super-eroinele noastre termină povestea măritându-se cu feciorul de împărat mult-râvnit și răzbunându-se – fie și numai simbolic – pe cei ce i-au dorit răul.

Cartea de față aduce împreună pe cele mai spectaculoase super-eroine ale basmului românesc. Copiii pot să le recunoască, să le compare, să aleagă, să se joace cu ele, să le coloreze, să interacționeze cu ele.

Deopotrivă un format de învățare – de tip fișa personajului – și unul recreativ, cartea își propune să îi ajute deopotrivă pe copii și pe părinți ori educatori să redescopere lumea basmului românesc și să se emoționeze alături de super-eroinele noastre, adesea pe nedrept uitate.

Pentru că, parafrazând o altă reclamă deja intrată în folclor, super-eroinele noastre sunt mai frumoase și mai viteze decât ale lor!