0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Comunicare
  4. Arta interviului
Carte

Arta interviului

Arta interviului. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Lecţii de la un „maestru al meseriei“

Autor(i): Lawrence Grobel
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 584 (20x14 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Arta interviului“, Lawrence Grobel povesteşte cele mai interesante întâmplări din cariera sa, dar şi cele mai savuroase momente din lista sa lungă de interviuri cu actori care au primit Premiul Oscar, cu scriitori laureaţi ai Premiului Pulitzer sau cu sportivi celebri.

Grobel explică pas cu pas ce presupune un interviu – de la munca de documentare, la retuşurile finale –, astfel că „Arta interviului“ va fi un răsfăţ atât pentru jurnalişti, cât şi pentru devoratorii de cultură.

Astă noapte am avut un vis – se făcea că interviul pe care îl facem acum avea atât de mult succes încât mi s-a propus să mă las de actorie şi să fac interviuri. Şi m-am gândit la cum o să călătorim noi în jurul lumii pentru a face interviuri – ne aştepta un periplu de şase săptămâni, cu câte trei interviuri pe zi.

Al Pacino, într-un interviu cu Lawrence Grobel

Larry Grobel, celebru în rândul jurnaliştilor şi numit „intervievatorul intervievatorilor“, a scris nenumărate biografii – printre care Truman Capote, Marlon Brando, James Michener şi familia Houston – şi articole pentru Rolling Stone, Playboy şi New York Times.

Şi-a petrecut cei 30 de ani de carieră încercând să convingă persoane dificile să vorbească deschis. În „Arta interviului“, autorul oferă tot felul de sfaturi despre cum poate fi obţinut un interviu bun şi le oferă cititorilor o imagine de culise din timpul interviurilor sale, în cadrul cărora a primit răspunsuri savuroase cum ar fi:

Anthony Hopkins: „Mie nu-mi place Shakespeare. Prefer Malibu.“

Mel Gibson: „Feministele nu mă plac, dar nici eu nu le plac pe ele.“

Drew Barrymore: „Mă rog la Dumnezeu ca atunci când mor prietenii să-mi fure trupul de la morgă şi să dea o petrecere.“

Bob Knight: „Vreau să pleci de aici. Şi vreau şi nenorocitele alea de casete!“

Anthony Kiedis: „În 1973, când aveam doar 11 ani, am fumat iarbă cu tata… S-a gândit că astfel îmi va oferi posibilitatea unei experienţe revelatoare aşa cum alte dăţi îmi oferea romanele lui Hemingway sau filmele lui Woody Allen.“

Interviul – conversaţia în care unul întreabă şi‑l ascultă pe celălalt – e baza relaţiilor interumane. Din acest motiv cred că „Arta interviului“ nu este o carte doar pentru jurnalişti sau pentru oamenii din comunicare, ci şi pentru cei care vor să înveţe să‑i asculte pe ceilalţi ca să înceapă să fie ascultaţi.

Cristina Bazavan, din prefaţa ediţiei în limba română