0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Captivi în Internet
Carte

Captivi în Internet

Captivi în Internet. Editura Sophia
Autor(i): Jean-Claude Larchet
Editura: Sophia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Se spune în mod curent că inventarea noilor media a provocat în societatea noastră o revoluție comparabilă cu cea produsă de electricitate sau de noile mijloace de locomoție.

Există însă o mare diferență între noile media și celelalte invenții care au schimbat în mod profund viața omului modern.

Nici o altă tehnologie nu a pătruns în activitatea noastră zilnică pentru un timp atât de îndelungat, nu a solicitat atenția și intervenția noastră atât de constant, nu a invadat atât de mult viața noastră privată, familială și personală, nu a pătruns atât de profund înlăuntrul vieții noastre sufletești.

Nici o altă tehnologie nu a transformat atât de mult raporturile noastre cu spațiul și timpul, felul nostru de a vedea lumea, relațiile noastre cu ceilalți, reprezentarea pe care o avem despre noi, natura și ritmul activităților noastre de la serviciu și din timpul liber, forma noastră de comunicare, ca și natura, structura și forma vieții noastre psihice și intelectuale.

Și nici o altă tehnică, prin influența exercitată asupra modului nostru de a fi, care constituie textura existenței noastre, nu a avut un impact atât de important asupra vieții noastre spirituale.

Scopul studiului nostru este acela de a invita la o reflecție critică asupra folosirii acestor noi mijloace de comunicare.

Pornind de la o mai bună cunoaștere a deviațiilor provocate de noile media și a efectelor patologice reale și potențiale, să învățăm să le controlăm și să reducem utilizarea lor în zona în care produc efecte nedorite.

Numai conștientizând gravitatea acestei adevărate maladii care afectează civilizația noastră se va putea organiza rezistența față de ele și numai așa ne vom putea gândi la o schimbare în societate care să poată reda comunicării dimensiunea cu adevărat umană și spirituală ce s-a pierdut.