Ce dezvăluie fața ta
Secretele chineze ale citirii feței
Autor(i): Henry B. LinEditura: Antet
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 184 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Indiferent dacă credeți sau nu destinul este scris pe fața dumneavoastră.
Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de fețe și de expresiile lor schimbătoare. Nu este deci de mirare că fizionomia, străvechea artă a citirii caracterului cuiva după înfățișarea exterioară, a apărut și s-a dezvoltat atât de mult.
În China, arta citirii feței este cunoscută sub denumirea de Siang Mien și era folosită pentru determinarea trecutului, prezentului și viitorului unei persoane.
Deși această artă a apărut pentru prima dată în China, este extrem de populară în întregul Orient îndepărtat.
Regele Solomon a remarcat că inima unui om este deschisă în fața ochilor unui înțelept. Și grecii antici au fost fascinați de fizionomie și au făcut legătura dintre diversele tipuri de fețe și diferite animale și caracteristicile lor.
Aristotel era extrem de interesat de acest subiect, și de aceea s-a străduit să-i crească popularitatea în Occident.
William Shakespeare cunoștea bine acest subiect, pentru că a făcut multe referiri interesante la față. De exemplu, în Macbeth, personajul Duncan spune: „Nu e artă mai mare decât să poți să descoperi cum lucrează mintea după cum s-arată fața“.
Goethe a contribuit cu un capitol la cartea despre fizionomie scrisă de prietenul său, Johann Kaspar Lavater, cel care este în mare parte responsabil pentru renașterea interesului pentru acest subiect în Occidentul secolului nouăsprezece.
Ch. Darwin era fascinat de ceea ce numea „descoperirea minții după felul în care se arată corpul“.
În perioada filmelor mute, expresiile faciale și gesturile trebuiau exagerate pentru ca publicul să înțeleagă ce anume se petrecea.
Astfel interesul pentru acest subiect a crescut și mai mult în China contemporană. Se știe că atât Chiang Kai-Shek cât și Mao Tse-Dung s-au folosit de cititori de fețe.
Chiar și noi, fie că suntem sau nu conștienți, citim în permanență expresiile faciale de câte ori privim spre cineva. Până și copiii foarte mici învață cu ușurință cum să interpreteze expresiile de pe fețele părinților, astfel încât noi toți continuăm să luăm decizii și pe baza a ceea ce putem citi pe chipurile celor din jur, pentru tot restul vieții.
În mod obișnuit judecăm oamenii după expresiile faciale fără ca măcar să ne dăm seama că o facem. Putem spune uneori că o persoană are „ochi alunecoși“ sau „o față deschisă“.
Atunci când declarăm așa ceva, înseamnă că, intuitiv, am citit fața acelei persoane.
S-a subliniat faptul că fețele noastre nu sunt altceva decât rezultatul eredității și, de aceea, este imposibilă determinarea caracterului doar printr-un simplu studiu al unui chip.
Chiar și așa, ne naștem cu un număr de potențiale, inclusiv personalitatea și talentele, tot așa cum venim pe lume cu anumite trăsături faciale și fizice. În vreme ce trecem prin viață, aceste caracteristici înnăscute devin tot mai vizibile pe fețele noastre.
O prietenă de-a mea, fotograf de meserie, mi-a spus cât de mult îi place să fotografieze oamenii în vârstă, pentru că fețele lor arată caracterul. Desigur, fața oricui arată caracterul, dar este mult mai ușor să citești și să fotografiezi oamenii înaintați în vârstă.
Pe o față se pot citi cu ușurință emoțiile, dar la fel de ușor se poate citi și caracterul de către oricine are puțină experiență în domeniul fizionomiei.
Henry Lin și-a petrecut întreaga viață cercetând și studiind străvechea artă chinezească de citire a feței. Există oameni din lumea întreagă care pot atesta talentul și acuratețea cu care el, le-a citit pe fețe trecutul, prezentul și viitorul. Cunoștințele și entuziasmul său au reușit să readucă la viață arta citirii fețelor, și această carte este introducerea perfectă în acest subiect.
Dumneavoastră toți citiți oricum fețele oamenilor din jur, oriunde mergeți. Cu ajutorul acestei cărți veți putea să citiți chipurile celor din jur cu mai multă acuratețe, aflând astfel ceea ce-i motivează pe acești oameni. Ceea ce vă va ajuta foarte mult de-a lungul vieții.
(Richard Webster)
Cuprinsul cărţii: „Ce dezvăluie fața ta“
- Lista tabelelor
- Cuvânt înainte de Richard Webster
- Prefață
- Scurt istoric al metodei chinezești de citire a feței
- Principiile metodei chinezești de citire a feței
- Structura feței din macroperspectivă
- Cele douăsprezece palate
- Structura feței din microperspectivă
- Cele cinci forme de bază ale fețelor
- Rezumat 1: Formele de bază ale fețelor
- Culoarea și expresia feței
- Urechile
- Fruntea
- Rezumat 2: Urechile și fruntea
- Sprâncenele
- Ochii
- Rezumat 3: Sprâncenele și ochii
- Nasul
- Pomeții
- Rezumat 4: Nasul și pomeții
- Cuta sub-nazală
- Gura
- Dinții
- Bărbia
- Rezumat 5: Dinții și bărbia
- Părul și barba
- Alunițele
- Rezumat 6: Părul, barba și alunițele
- Liniile
- Oasele
- Sfaturi pentru citirea feței
- Anexe
- Asemănarea om-animal
- Soția tradiționala
- Soțul tradițional
- Glosar
- Bibliografie
- TABELE
- Cele cinci elemente și corespondențele lor
- Sumarul criteriilor pentru urechi
- Sumarul criteriilor pentru frunte
- Sumarul criteriilor pentru sprâncene
- Sumarul criteriilor pentru ochi
- Sumarul criteriilor pentru nas
- Sumarul criteriilor pentru pomeți
- Sumarul criteriilor pentru cuta sub-nazală
- Sumarul criteriilor pentru gură
- Sumarul criteriilor pentru dinți
- Sumarul criteriilor pentru bărbie
- Sumarul criteriilor pentru păr și barba
- Sumarul criteriilor pentru oase