0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Ghid de supraviețuire cu adolescentul rebel
Carte

Ghid de supraviețuire cu adolescentul rebel

Ghid de supraviețuire cu adolescentul rebel. Editura Meteor Publishing
Cumpăr

Crize, revolte, rupturi. Cum le putem face față

Autor(i): Yvonne Poncet-Bonissol
Editura: Meteor Publishing
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 19,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Autoarea le oferă părinților copleșiți uneori de situație – și nu numai lor – un ghid bogat, plin de sfaturi avizate, care să-i ajute să-l înțeleagă mai bine, să-l pregătească și să-l însoțească pe adolescentul rebel, astfel încât acesta să depășească toate piedicile în trecerea spre vârsta adultă.

Sunt abordate toate aspectele: transformări psihice și fizice, trezirea sexualității, probleme școlare, comportamente riscante, dependențe, anorexie și bulimie, violență, stări depresive.

Lucrarea insistă foarte mult pe importanța bunei diferențieri între crizele sau revoltele normale și cele care relevă stări patologice.

Deși permisivitatea pare cuvântul de ordine în prezent, adolescentul are totuși nevoie de un cadru, de reguli și de un soclu pentru a se construi.

Autoritatea justă, pentru orice copil, mic sau mare, trebuie să se manifeste printr-un exemplu de viață în acord cu valorile transmise.

Privilegierea legăturii și comunicării cu adolescentul permite facilitarea acestei treceri de la copilărie la maturitate și atenuarea inevitabilelor conflicte care apar.

Cartea lui Yvonne Poncet-Bonissol nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă a părinților care se confruntă cu problemele inerente ale copiilor aflați la vârsta adolescenței.