0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Ghid de supravieţuire cu adolescentul rebel
Carte

Ghid de supravieţuire cu adolescentul rebel

Ghid de supravieţuire cu adolescentul rebel. Editura Meteor Publishing
CumpărDetalii carte

Crize, revolte, rupturi. Cum le putem face faţă

Autor(i): Yvonne Poncet-Bonissol
Editura: Meteor Publishing
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 19,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Autoarea le oferă părinţilor copleşiţi uneori de situaţie – şi nu numai lor – un ghid bogat, plin de sfaturi avizate, care să-i ajute să-l înţeleagă mai bine, să-l pregătească şi să-l însoţească pe adolescentul rebel, astfel încât acesta să depăşească toate piedicile în trecerea spre vârsta adultă.

Sunt abordate toate aspectele: transformări psihice şi fizice, trezirea sexualităţii, probleme şcolare, comportamente riscante, dependenţe, anorexie şi bulimie, violenţă, stări depresive.

Lucrarea insistă foarte mult pe importanţa bunei diferenţieri între crizele sau revoltele normale şi cele care relevă stări patologice.

Deşi permisivitatea pare cuvântul de ordine în prezent, adolescentul are totuşi nevoie de un cadru, de reguli şi de un soclu pentru a se construi.

Autoritatea justă, pentru orice copil, mic sau mare, trebuie să se manifeste printr-un exemplu de viaţă în acord cu valorile transmise.

Privilegierea legăturii şi comunicării cu adolescentul permite facilitarea acestei treceri de la copilărie la maturitate şi atenuarea inevitabilelor conflicte care apar.

Cartea lui Yvonne Poncet-Bonissol nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă a părinţilor care se confruntă cu problemele inerente ale copiilor aflaţi la vârsta adolescenţei.