0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Prețul privilegiului
Carte

Prețul privilegiului

Prețul privilegiului. Editura ASCR

Cum presiunea parentală și avantajele materiale creează o generație de adolescenți înstrăinați și nefericiți

Autor(i): Madeline Levine
Editura: ASCR
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 278 (15x23 cm)
Preţ: 52,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Este o carte importantă și de actualitate care dezvăluie viermele din mărul bunăstării.

Autoarea explică ravagiile care se abat asupra copiilor într-o cultură materialistă, posibilul impact dăunător al avantajelor materiale atât asupra copiilor, cât și asupra întregii familii.

M. Levine oferă multe exemple bogate în detalii, ilustrând modul în care sarcina complexă a părintelui și dezvoltarea copilului pot fi compromise de intruziunea parentală, de protecția exagerată și de disoluția subtilă a vieții de familie.

Privilegiile, veniturile mari ale părinților, nivelurile ridicate de educație, implicarea excesivă și așteptările înalte, în combinație, pot să aibă un efect mai degrabă toxic decât protectiv asupra copiilor.

Sunt tot mai puțini adolescenți înstăriți care pot rezista presiunii de a excela care se exercită constant asupra lor.

Între cursuri școlare intensive, multiple activități extra-curriculare, pregătire prematură pentru liceu sau pentru facultate, instructori și meditatori special angajați să îi stoarcă până la ultima picătură de performanță, mulți copii își văd planificat fiecare centimetru de viață.

Critica și chiar respingerea devin obișnuite, câtă vreme părinți cu ambiții continuă să își împingă odraslele spre niveluri din ce în ce mai ridicate de realizări.

Ca urmare, copiii nu mai găsesc timpul, nici real, nici psihologic, să cutreiere prin lumea lor interioară, ceea ce reprezintă un pas necesar în buna dezvoltare a sentimentului de sine. Or, fanteziile, reveriile, gândurile despre propria persoana și despre propriul viitor, chiar și simpla relaxare sunt procese esențiale în auto-dezvoltare și nu pot fi grăbite.