0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Flacăra din zăpada. Viața Sfântului Serafim de Sarov
Carte

Flacăra din zăpada. Viața Sfântului Serafim de Sarov

Flacăra din zăpada. Viața Sfântului Serafim de Sarov. Editura Meteor Press
Cumpăr
Autor(i): Julia de Beausobre
Editura: Meteor Press
Colecţia: Religie (Ed. Meteor Press)
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Pentru a ne apropia de Sfântul Serafim, trebuie să pătrundem cu ajutorul imaginației în lumea sa, chiar în atmosfera fizică a pădurii, în condițiile particulare ale climei din acea parte a provinciei Tambov, în mentalitatea, superstițiile oamenilor și evlavia ortodoxiei ruse manifestată pe tot parcursul anului.

El ne învață că rugăciunea este mereu la îndemână pentru bogați și pentru săraci, pentru cei nobili și pentru cei umili, pentru cei puternici și pentru cei slabi, pentru cei zdraveni și pentru cei bolnavi, pentru cei curați și pentru cei necurați.

Acest șuvoi al rugăciunii face să coboare, drept răspuns, adierea sfântă! Atunci, când vine Mângâietorul, rugăciunea noastră este bucurie desăvârșită. Iar unde se adună cei care se bucură, acolo este Biserica. Dumnezeu îi spune omului, indiferent de stare sau condiție: „Copile, dă-Mi inima ta.“ Dacă noi I-o dăm, El vine.

Datorită faptului că a trăit în sânul societății ruse, cu toate aceste aspecte și tradiții, Julia de Beausobre reușește să ne stimuleze imaginația, ca să nu mai vorbim despre felul în care evocă pentru noi impactul produs asupra acelei lumi de evenimente mai ample petrecute în Rusia și în afară.