0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Istoria creștinismului
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Istoria creștinismului

Istoria creștinismului. Editura Polirom
Autor(i): Diarmaid MacCulloch
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 1080 (16x23 cm)
Preţ: 99,85 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


  • Unde începe creștinismul, în Atena, la Ierusalim sau la Roma?
  • Cum au apărut și s-au diferențiat primele crezuri ale Bisericii?
  • Cum s-au cristalizat principalele tradiții creștine și cum s-a răspândit mesajul lui Iisus până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii?

Diarmaid MacCulloch răspunde la aceste întrebări și la multe altele în Istoria sa pe cât de cuprinzătoare, pe atât de captivantă, considerată un titlu de referință în domeniu.

Unele episoade ale acestei istorii complexe, precum confruntările și convertirile ce au însoțit răspândirea creștinismului în Asia Centrală și de Est sau în Africa, sunt puțin cunoscute. Altele, ca lupta Părinților Bisericii împotriva gnosticismului, nașterea monahismului, Reforma și Contrareforma, sunt cunoscute, dar apar acum într-o lumină nouă.

Portrete ale unor personalități neobișnuite – sfinți, eretici, regi, cruciați – și digresiuni în care analiza subtilă se împletește cu umorul dau culoare discursului. „Istoria creștinismului“ constituie o sursă de informații noi, interesante deopotrivă pentru specialiști și pentru publicul larg.

O lucrare fără egal.

Rowan Williams, Arhiepiscop de Canterbury

MacCulloch ne oferă o expunere amplă și obiectivă, o carte generoasă din toate punctele de vedere.

The Telegraph

Marele merit al acestei cărți este că descrie în detaliu anumite aspecte ale istoriei creștinismului tratate superficial în alte lucrări și puțin familiare chiar și publicului avizat.

Paul Johnson