0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut
Carte

Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut

Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut. Editura Meteor Press
Cumpăr
Autor(i): A. Pascu
Editura: Meteor Press
Colecţia: Religie (Ed. Meteor Press)
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În secolele III și IV după Hristos, Sfântul Antonie cel Mare a jucat, fără voia sa smerită, un rol important în viața Bisericii, afectată de erezii și prigoniri.

Sărbătorit pe 17 ianuarie, Cuviosul Antonie cel Mare este considerat începătorul pustnicilor. Nu pentru că nu ar mai fi fost și înaintea sa credincioși care să-și fi dedicat viața lui Dumnezeu, trăind la marginea societății, ci pentru că el a fost primul care s-a retras în pustie, folosind singurătatea, asprimea vieții și a climei, monotonia ocupațiilor, pentru a-și desprinde sufletul de lume și a-l lipi numai de Dumnezeu.

Spune un proverb că pomul se cunoaște după roade, iar omul, după fapte.

Prin exemplul Sfântului Antonie, pustia a devenit o grădină duhovnicească, doar că roadele ei au fost nenumărații sfinți ce s-au nevoit acolo. Fără număr au fost cei ce au ales, încurajați de exemplul său, această cale de mântuire.

Se spune chiar că, la un moment dat, a avut peste 20 000 de ucenici risipiți prin pustiu! Cu aceasta, aparent, singurătatea sa s-a sfârșit, dar acum Sfântul purta pustia în inima sa. Trăia între ucenicii săi ca în cea mai deplină singurătate, unit în inimă cu Domnul, biruind lumea cu ajutorul Său și după modelul Său…

Pe drept cuvânt a fost numit Părintele Monahilor!