0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Creştinism
  4. Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut
Carte

Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut

Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): A. Pascu
Editura: Meteor Press
Colecţia: Religie [Meteor Press]
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În secolele III şi IV după Hristos, Sfântul Antonie cel Mare a jucat, fără voia sa smerită, un rol important în viaţa Bisericii, afectată de erezii şi prigoniri.

Sărbătorit pe 17 ianuarie, Cuviosul Antonie cel Mare este considerat începătorul pustnicilor. Nu pentru că nu ar mai fi fost şi înaintea sa credincioşi care să-şi fi dedicat viaţa lui Dumnezeu, trăind la marginea societăţii, ci pentru că el a fost primul care s-a retras în pustie, folosind singurătatea, asprimea vieţii şi a climei, monotonia ocupaţiilor, pentru a-şi desprinde sufletul de lume şi a-l lipi numai de Dumnezeu.

Spune un proverb că pomul se cunoaşte după roade, iar omul, după fapte.

Prin exemplul Sfântului Antonie, pustia a devenit o grădină duhovnicească, doar că roadele ei au fost nenumăraţii sfinţi ce s-au nevoit acolo. Fără număr au fost cei ce au ales, încurajaţi de exemplul său, această cale de mântuire.

Se spune chiar că, la un moment dat, a avut peste 20 000 de ucenici risipiţi prin pustiu! Cu aceasta, aparent, singurătatea sa s-a sfârşit, dar acum Sfântul purta pustia în inima sa. Trăia între ucenicii săi ca în cea mai deplină singurătate, unit în inimă cu Domnul, biruind lumea cu ajutorul Său şi după modelul Său…

Pe drept cuvânt a fost numit Părintele Monahilor!