0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Marele ghid al existenţei
Carte

Marele ghid al existenţei

Marele ghid al existenţei. Editura Ascendent
CumpărDetalii carte

Autor(i): Lise Bourbeau, Micheline St. Jacques
Editura: Ascendent
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 472 (16x24 cm)
Preţ: 52,38 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ideea acestei cărţi a apărut în momentul în care Lise Bourbeau a realizat, în timpul atelierelor sale, că mulţi oameni nu reuşesc să fie ei înşişi deoarece trăiesc în funcţie de o definiţie falsă a diferitelor forme de stare de a fi.

De exemplu: a fi egoist, a fi liber, a fi calm etc.

Dorinţa sa a fost deci de a defini aceste stări de a fi, în raport cu nivelul de A FI şi cel de dezvoltare personală şi de a le reuni într-o carte.

În ceea ce o priveşte pe Micheline St. Jacques, ea a urmat întreaga formare „Ascultă-ţi Corpul“. A putut deci să verifice că instrumentele deschiderii de conştiinţă bazate pe dragoste dau rezultate excelente.

Astfel i-a venit ideea să reunească mai multe astfel de instrumente într-un repertoar de uz personal. Când şi-a dat seama că acest repertoar ar putea ajuta mulţi oameni porniţi pe calea dezvoltării personale a contactat-o pe Lise Bourbeau şi împreună, s-au pus de acord sa scrie această carte.

Ne dorim din toată inima ca mesajul transmis prin această carte să ajute cât mai mulţi oameni să-şi gestioneze mai bine stările de a fi.

Prima misiune a acestei cărţi este de a pune la dispoziţia oamenilor instrumente de deschidere a conştiinţei şi de a răspunde întrebărilor pe care aceştia şi le pun cu privire la modul lor de a fi, de a avea, de a face sau pur şi simplu de a descoperi noţiuni noi.

Obiectivul acestei cărţi nu este de a dezvolta mari teorii exhaustive pe temele legate de cunoaşterea de sine, căci multe dintre acestea ar putea face subiectul unui întreg capitol sau chiar al unei cărţi.

Interpretarea cuvintelor poate fi, bine înţeles, foarte diferită de cea din dicţionarele convenţionale. Această interpretare este axată pe conştiinţa fiinţei omeneşti cu scopul principal ca omul să înveţe să se cunoască pentru ca apoi să-şi dea dreptul de a fi ceea ce este.

Această abordare aduce omul la scopul suprem de a se iubi din ce în ce mai mult, în fiecare zi din viaţa sa.

Cartea poate, de asemenea, să-i ajute pe cei care traversează o perioadă dificilă a vieţii să-şi descopere şi să-şi dezvolte potenţialul interior pentru a fi mai mulţumiţi, mai fericiţi.