0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Dicţionare
  3. Dicţionar esenţial de neologisme al limbii române
Carte

Dicţionar esenţial de neologisme al limbii române

Dicţionar esenţial de neologisme al limbii române. Editura Corint
CumpărDetalii carte

Autor(i): Monica Mihaela Busuioc, Maria Păun, Zizi Ştefănescu-Goangă,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 976 (17x24 cm)
Preţ: 64,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prezentul „Dicţionar esenţial de neologisme al limbii române“ încearcă să răspundă orizontului de aşteptare al celor confruntaţi în permanenţă, graţie mass-mediei, cu termeni noi, necunoscuţi.

Nevoia de informare, datorată dezvoltării fără precedent a ştiinţei şi a tehnicii, a devenit o componentă indispensabilă vieţii cotidiene contemporane. […]

Necesitatea publicării unui astfel de dicţionar este în concordanţă cu problema cultivării limbii naţionale, problema care îi interesează, în număr mare, pe reprezentanţii instituţiilor culturale, pe lucrătorii din presa scrisă şi audiovizuala, pe profesori, părinţi, elevi şi studenţi.

În întâmpinarea acestui deziderat, dar mai ales în ajutorul celor care vin în contact cu termenii care ilustrează îmbogăţirea spectaculoasă a limbii, autoarele au elaborat prezentul dicţionar de neologisme.

Prin informaţia bogată, prin includerea termenilor de ultimă oră, „Dicţionarul esenţial de neologisme“ constituie un instrument indispensabil vorbitorilor de limba romană.

Cuprinsul cărţii: „Dicţionar esenţial de neologisme al limbii române“

  • Cuvânt înainte
  • Îndrumări pentru folosirea dicţionarului
  • Abrevieri folosite în docţionar
  • Dicţionarul
  • Bibliografie