0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Dicționare
  3. Dicționar de omonime al limbii române
Carte

Dicționar de omonime al limbii române

Dicționar de omonime al limbii române. Editura Corint
Autor(i): Prof. Nicolae Andrei,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 384 (14x20 cm)
Preţ: 27,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Dicționarul de omonime al limbii române, alcătuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografică unică în literatura de specialitate autohtonă, are un caracter profund științific, explicativ, pragmatic și enciclopedic.

Autorul pornește de la ideea că distincția riguroasă din punct de vedere științific dintre un omonim și un termen polisemantic se poate face doar pe baza etimologiei și de aceea prezintă fiecare grup de omonime pornind de la originea cuvintelor.

Lucrarea înregistrează peste 4 000 de termeni omonimici din toate straturile limbii române: arhaisme, regionalisme, neologisme, termeni din registrul familiar, popular, argotic etc. și excelează prin informațiile etimologice bogate și interesante, urmate de definiții clare și concise, toate elaborate cu o extraordinară pasiune pentru corectitudinea științifică.

Dicționarul se adresează tuturor categoriilor de cititori: elevi de gimnaziu și de liceu, studenți, doctoranzi, profesori, avocați, ziariști, traducători, scriitori etc., pentru a-i ajuta să evite confuziile nedorite create de bogăția semantică a limbii române.

Cuprinsul cărţii: „Dicționar de omonime al limbii române“

  • Prefață
  • Lista abrevierilor
  • Semne speciale
  • Dicționarul