0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. : Dicţionare
  3. Dicţionar de omonime al limbii române
Carte

Dicţionar de omonime al limbii române

Dicţionar de omonime al limbii române. Editura Corint
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. Nicolae Andrei,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 384 (14x20 cm)
Preţ: 24,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Dicţionarul de omonime al limbii române, alcătuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografică unică în literatura de specialitate autohtonă, are un caracter profund ştiinţific, explicativ, pragmatic şi enciclopedic.

Autorul porneşte de la ideea că distincţia riguroasă din punct de vedere ştiinţific dintre un omonim şi un termen polisemantic se poate face doar pe baza etimologiei şi de aceea prezintă fiecare grup de omonime pornind de la originea cuvintelor.

Lucrarea înregistrează peste 4 000 de termeni omonimici din toate straturile limbii române: arhaisme, regionalisme, neologisme, termeni din registrul familiar, popular, argotic etc. şi excelează prin informaţiile etimologice bogate şi interesante, urmate de definiţii clare şi concise, toate elaborate cu o extraordinară pasiune pentru corectitudinea ştiinţifică.

Dicţionarul se adresează tuturor categoriilor de cititori: elevi de gimnaziu şi de liceu, studenţi, doctoranzi, profesori, avocaţi, ziarişti, traducători, scriitori etc., pentru a-i ajuta să evite confuziile nedorite create de bogăţia semantică a limbii române.

Cuprinsul cărţii: „Dicţionar de omonime al limbii române“

  • Prefaţă
  • Lista abrevierilor
  • Semne speciale
  • Dicţionarul