0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Dicționare
  3. Dicționar de paronime al limbii române
Carte

Dicționar de paronime al limbii române

Dicționar de paronime al limbii române. Editura Corint
Autor(i): Prof. Nicolae Andrei,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 544 (14x20 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Dicționarul de paronime al limbii române“ a fost elaborat de către profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare și de muncă asiduă și are un profund caracter științific, explicativ, pragmatic și enciclopedic.

Lucrarea înregistrează peste 7 500 de termeni paronimici, proveniți din cele mai variate domenii ale cunoașterii umane: agricultură, anatomie, botanică, entomologie, chimie, etnografie, farmacie, geologie, ihtiologie, matematică, medicină, meteorologie, mineralogie, mitologie, ornitologie, zoologie etc.

Un element de noutate îl constituie prezența în dicționar a unor perechi de nume proprii paronimice, provenite din domeniul științei, artei, culturii și civilizației umane.

Dicționarul are meritul de a sprijini procesul de cunoaștere și de cultivare a limbii naționale și se adresează tuturor categoriilor de cititori: elevi, studenți, profesori, jurnaliști, traducători, scriitori, pentru a-i ajuta să evite confuziile nedorite create de bogăția lexicului românesc.

Cuprinsul cărţii: „Dicționar de paronime al limbii române“

  • Prefață
  • Dicționarul
  • Bibliografie