0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Diverse
  3. Al dumneavoastră, iraţional
Carte

Al dumneavoastră, iraţional

Al dumneavoastră, iraţional. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Despre ciorapi rătăciţi, formule de agăţat gagici şi alte încurcături existenţiale

Autor(i): Dan Ariely
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 256 (14x21 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Expert în ştiinţele sociale, Dan Ariely a revoluţionat în cărţile sale modul în care gândim despre noi înşine, despre mintea şi acţiunile noastre. Autorul aplică această analiză ştiinţifică a condiţiei umane în rubrica sa de întrebări şi răspunsuri „Ask Ariely“ din Wall Street Journal, în care răspunde cititorilor ce i se adresează cu probleme personale, care variază de la unele serioase până la altele bizare.

  • Ce poţi face ca să-ţi păstrezi calmul când investeşti pe o bursă volatilă?
  • Care-i cea mai bună metodă de a convinge pe cineva să renunţe la fumat?
  • Cum îţi poţi maximiza câştigul dacă investeşti într-un restaurant de tipul all you can eat?
  • Se poate pune un preţ pe sufletul omenesc?
  • Poţi să justifici vreodată raţional mii de dolari cheltuiţi pe un Rolex?

Cu perspicacitatea şi umorul care-i caracterizează, Ariely şi Haefeli ne ajută să reflectăm asupra modului în care putem găsi soluţii raţionale atunci când ne confruntăm cu provocări interne şi externe.

Cititorii vor râde, vor învăţa şi, lucrul cel mai important, vor dobândi o nouă perspectivă asupra modului de a rezolva inevitabilele probleme care ne sâcâie în viaţa de toate zilele.

Dan Ariely înfăşoară într-un ambalaj elegant toate întrebările la care ne-am fi dorit un răspuns legat de complicaţiile comportamentale care dictează deciziile. O lectură ce poate să vă schimbe cu voioşie viaţa.

Associated Press

Cu arsuri pe 70% din corp, după trei ani petrecuţi în spital şi decenii de experimente în ştiinţele sociale, Dan priveşte viaţa dintr-o perspectivă unică. În cartea sa profund amuzantă, oferă sfaturi pătrunzătoare pentru o vastă diversitate de probleme omeneşti. M-a încântat.

TERRY JONES, membru al Monty Python, regizor, actor şi scriitor

Nimeni nu este mai calificat să vă rezolve problemele decât Dan Ariely. Deopotrivă un maestru al raţionalităţii, dar şi al iraţionalităţii, este suficient de inteligent ca să ştie pe care să o recomande în orice situaţie. O carte amuzantă, cuceritoare, capabilă să-ţi schimbe viaţa.

Tim Harford, autor al cărţii „The Undercover Economist Strikes Back“