0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Diverse
  3. Dincolo de frumuseţea perenă
Carte

Dincolo de frumuseţea perenă

Dincolo de frumuseţea perenă. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Viaţă, moarte şi speranţă în oraşul de jos din Mumbai

Autor(i): Katherine J. Boo
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 320 (20x13 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În această carte uluitoare Katherine Boo zugrăveşte o epocă tulbure de schimbări globale şi de inegalitate ce devine umană prin povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viaţă mai bună în Annawadi, o aşezare improvizată la umbra hotelurilor de lux de lângă aeroportul din Mumbai.

Odată ce India începe să prospere, locuitorii din Annawadi încep să spere cu pasiune. Abdul, un adolescent întreprinzător, vede „o avere nemăsurată“ în gunoaiele reciclabile aruncate de cei bogaţi. Chiar şi copiii cei mai săraci, cum ar fi tânărul hoţ Kalu, simt că şi-ar putea împlini visele.

Ulterior însă Abdul este acuzat pe nedrept în urma unei tragedii şocante; teroarea şi recesiunea globală scutură oraşul din temelii; tensiunile înăbuşite legate de religie, castă, sex, putere şi invidie economică ies la iveală în chip brutal.

Cu inteligenţă, umor şi o profundă înţelegere a ceea ce-i leagă pe oameni în vremuri tulburi de schimbare, „Dincolo de frumuseţea perenă“, o carte bazată pe ani întregi de documentare fără compromis, îl duce pe cititor drept în mijlocul uneia dintre lumile ascunse ale secolului XXI şi în inima unor familii cu neputinţă de uitat.

Documentată precum scandalul Watergate, scrisă precum „Marile speranţe“ şi, fără îndoială, cea mai bună carte de non-ficţiune din ultimii ani.

New York Magazine

Această carte este deopotrivă un tur de forţă în reportajul social şi o capodoperă literară.

in motivaţia juriului, la acordarea premiului pentru non-ficţiune PEN/John Kenneth Galbraith Award

O piatră de hotar.

The Wall Street Journal

Însufleţitoare şi irezistibilă… Reuşita extraordinară a lui Boo este dublă. Pe de o parte, ne arată cum îşi găsesc oamenii puterea să rămână oameni în cele mai disperate împrejurări şi, pe de altă parte, ne face să ne pese.

People

O carte deosebit de inteligentă (şi) umană… Deschizătoare de drumuri.

Junot Díaz, The New York Times Book Review

Cartea „Dincolo de frumuseţea perenă: Viaţă, moarte şi speranţă în oraşul de jos din Mumbai“, a câştigat premiile pentru non-ficţiune PEN, Los Angeles Times Book Awards, New York Public Library şi premiul Academiei Americane de Arte şi Litere.