0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Diverse
  3. Invizibilii
Carte

Invizibilii

Invizibilii. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Puterea muncii anonime într-o eră a autopromovării necruţătoare

Autor(i): David Zweig
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 328 (14x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Într-o cultură în care atât de mulţi aspiră la laude şi glorie, ce fel de persoană e cea care îşi găseşte satisfacţia în munca neştiută de nimeni?

Pornind de la celebrul său articol „Ce au în comun verificatorii de informaţii şi anesteziştii?“, apărut în The Atlantic, David Zweig ne arată ce putem învăţa cu toţi de la „invizibili“.

Deşi domeniul de activitate al acestora presupune expertiză solidă, competenţe profesionale şi dedicare, aceşti oameni sunt recunoscuţi în mică măsură sau deloc pentru ceea ce fac. Şi asta nu-i deranjează câtuşi de puţin. Zweig s-a întâlnit cu diverşi invizibili pentru a afla de la sursă ce îi motivează şi cum definesc succesul şi satisfacţia.

Subiecţii lui fascinanţi sunt, printre alţii:

  • un virtuoz al imaginii unor filme celebre;
  • inginerul-şef al unora dintre cei mai înalţi zgârie-nori ai lumii;
  • un creator de parfumuri de lux;
  • un interpret de elită care lucrează la Naţiunile Unite.

În ciuda diversităţii carierelor lor, Zweig a realizat că toţi invizibilii au în comun câteva trăsături fundamentale şi ne arată cum noi, ceilalţi, am putea fi mai împliniţi dacă le-am urma exemplul.

Un omagiu adus lumii din spatele luminii reflectoarelor, unde „invizibilii“ se asigură că lucrurile merg ca unse.

Jurnalistul David Zweig sugerează, pe bună dreptate, că, în cultura noastră, în care visăm să avem totul, am uitat că pentru asta trebuie să munceşti din greu… În fascinantul univers al lui Zweig, satisfacţia muncii bine făcute îşi este suficientă sieşi.

Kirkus

Experienţa lui Zweig ca documentarist l-a inspirat, fără îndoială, să cerceteze cu atenţie universul din spatele luminilor rampei, al celor pe care îi numeşte invizibili. Zweig abordează subiectul din perspectivă filosofică, religioasă şi psihologică, analizând atent satisfacţia generată de munca excelent făcută în contrast cu auto-promovarea zgomotoasă, atât de răspândită în zilele noastre. Autorul se foloseşte de profilele prezentate în carte pentru a crea un spaţiu în care să medităm în linişte la valoarea intrinsecă a muncii de calitate.

Booklist

„Invizibilii“ explică de ce unii dintre cei mai talentaţi şi mai împliniţi oameni aleg să nu atragă atenţia asupra lor… Este o pledoarie vibrantă pentru meşteşugul muncii, pentru cei care împărtăşesc cu generozitate din cunoştinţele lor fără să-şi aroge merite şi care îşi pun munca deasupra recunoaşterii publice. O carte excelentă.

Adam Grant, profesor la Wharton şi autorul cărţii „A da şi a lua“

Zweig pune sub semnul întrebării certitudinea zilelor noastre conform căreia oamenii care-şi petrec majoritatea timpului atrăgând atenţia celorlalţi sunt cei care câştigă.

Fortune