0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Diverse
  3. Invizibilii
Carte

Invizibilii

Invizibilii. Editura Publica
Cumpăr

Puterea muncii anonime într-o eră a autopromovării necruțătoare

Autor(i): David Zweig
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 328 (14x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Într-o cultură în care atât de mulți aspiră la laude și glorie, ce fel de persoană e cea care își găsește satisfacția în munca neștiută de nimeni?

Pornind de la celebrul său articol „Ce au în comun verificatorii de informații și anesteziștii?“, apărut în The Atlantic, David Zweig ne arată ce putem învăța cu toți de la „invizibili“.

Deși domeniul de activitate al acestora presupune expertiză solidă, competențe profesionale și dedicare, acești oameni sunt recunoscuți în mică măsură sau deloc pentru ceea ce fac. Și asta nu-i deranjează câtuși de puțin. Zweig s-a întâlnit cu diverși invizibili pentru a afla de la sursă ce îi motivează și cum definesc succesul și satisfacția.

Subiecții lui fascinanți sunt, printre alții:

  • un virtuoz al imaginii unor filme celebre;
  • inginerul-șef al unora dintre cei mai înalți zgârie-nori ai lumii;
  • un creator de parfumuri de lux;
  • un interpret de elită care lucrează la Națiunile Unite.

În ciuda diversității carierelor lor, Zweig a realizat că toți invizibilii au în comun câteva trăsături fundamentale și ne arată cum noi, ceilalți, am putea fi mai împliniți dacă le-am urma exemplul.

Un omagiu adus lumii din spatele luminii reflectoarelor, unde „invizibilii“ se asigură că lucrurile merg ca unse.

Jurnalistul David Zweig sugerează, pe bună dreptate, că, în cultura noastră, în care visăm să avem totul, am uitat că pentru asta trebuie să muncești din greu… În fascinantul univers al lui Zweig, satisfacția muncii bine făcute își este suficientă sieși.

Kirkus

Experiența lui Zweig ca documentarist l-a inspirat, fără îndoială, să cerceteze cu atenție universul din spatele luminilor rampei, al celor pe care îi numește invizibili. Zweig abordează subiectul din perspectivă filosofică, religioasă și psihologică, analizând atent satisfacția generată de munca excelent făcută în contrast cu auto-promovarea zgomotoasă, atât de răspândită în zilele noastre. Autorul se folosește de profilele prezentate în carte pentru a crea un spațiu în care să medităm în liniște la valoarea intrinsecă a muncii de calitate.

Booklist

„Invizibilii“ explică de ce unii dintre cei mai talentați și mai împliniți oameni aleg să nu atragă atenția asupra lor… Este o pledoarie vibrantă pentru meșteșugul muncii, pentru cei care împărtășesc cu generozitate din cunoștințele lor fără să-și aroge merite și care își pun munca deasupra recunoașterii publice. O carte excelentă.

Adam Grant, profesor la Wharton și autorul cărții „A da și a lua“

Zweig pune sub semnul întrebării certitudinea zilelor noastre conform căreia oamenii care-și petrec majoritatea timpului atrăgând atenția celorlalți sunt cei care câștigă.

Fortune