0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Hesse pentru dezorientați
Carte

Hesse pentru dezorientați

Coperta cărții: Hesse pentru dezorientați – 66 lecții de spiritualitate cotidiană cu Hermann Hesse de la editura Herald.
Cartea: Hesse pentru dezorientați – 66 lecții de spiritualitate cotidiană cu Hermann Hesse
Autor: Allan Percy
Editura: Herald
Cumpăr

66 lecții de spiritualitate cotidiană cu Hermann Hesse

Autor(i): Allan Percy
Editura: Herald
Colecţia: Colibri
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 160 (13x20 cm)
ISBN:9789731115627
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scriitor emblematic pentru literatura germană a secolului XX, în 1946 lui Hermann Hesse i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură.

Din opera lui răzbat teme precum singurătatea spirituală a artistului și izolarea de lumea modernă.

A stimulat interesul pentru gândirea orientală în lumea occidentală, iar lirismul și finețea prozei reprezintă amprenta sa personală.

În volumul de față, 66 de ilustrări ale înțelepciunii hessiene așteaptă ca cititorul să-și aplece atenția asupra lor, pentru a învăța cum să invite calmul în viața sa și să se distanțeze de o existență prea agitată.

Citatele atent selectate de Allan Percy invită la o schimbare pozitivă de atitudine și de perspectivă, menită să aducă liniștea sufletească, toleranța, bunăvoința față de sine și față de lume.

„Omul nu este în niciun caz o ființă fermă și durabilă, ci mai degrabă o schiță și o tranziție, nu este altceva decât puntea îngustă și periculoasă dintre natură și spirit. Către spirit, către Dumnezeu îl îndeamnă imboldul cel mai intim; către natură, întoarcerea la mamă, îl atrage dorința cea mai intimă: între aceste două puteri viața lui oscilează, tremurând de teamă.“