0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Cum se scrie un text științific
Carte

Cum se scrie un text științific

Cum se scrie un text științific. Editura Polirom
Cumpăr

Disciplinele umaniste

Autor(i): Ilie Rad
Editura: Polirom
Colecţia: Practic
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 29,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Redactarea unei lucrări științifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare și le însușește „din mers“.

Elaborat din rațiuni didactice și inspirat de experiența autorului, volumul constituie o sinteză a ceea ce s-a scris în spațiul românesc (și nu numai) despre redactarea unui text științific.

Caracterul său aplicativ este evidențiat de numeroasele exemple comentate, de informațiile inedite privind anumite aspecte ale cercetării (site-ografia și referințele online, transcrierea textelor etc.).

Prin conținut, cartea se adresează în primul rând studenților – care trebuie să întocmească lucrări de seminar, lucrări pentru simpozioane și sesiuni științifice și, mai ales, lucrarea de diplomă –, dar și masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care se pregătesc pentru obținerea unor grade didactice sau cercetătorilor.

Au apărut atâtea cărți cu acest subiect în ultima vreme, dar niciuna nu e atât de complexă, niciuna nu conține o informație atât de variată, niciuna nu se adresează atât de direct studenților. Și apoi, se citește cu plăcere, aproape ca un roman de aventuri, al cărui erou principal e Textul.

Ionel Funeriu

Cartea scrisă de Ilie Rad – utilă, frumoasă, cu suflet – merită să fie recomandată studenților și doctoranzilor.

Septimiu Chelcea