0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Gramatica de bază a limbii române
Carte

Gramatica de bază a limbii române

+ Caiet de exerciții

Autor(i): Academia Română,
Editura: Univers Enciclopedic
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 922 (17x24 cm)
Preţ: 157,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În ediția a doua a „Gramaticii de bază“, autorii au completat și au explicat anumite pasaje ale primei ediții, au corectat unele scăpări, acolo unde au simțit ei inșiși nevoia sau în punctele semnalate de cei care au scris despre „Gramatica de bază“ în cei peste cinci ani scurși de la prima ediție.

A beneficiat de o revizie atentă și „Caietul de exerciții“, la care s-a adăugat și un sumar detaliat.

Elaborată sub egida Academiei Române, la câțiva ani după „Gramatica Academiei“, „Gramatica de bază a limbii române“ răspunde solicitării de a se realiza o lucrare mai simplă ca organizare și mai redusă ca dimensiuni, incluzând datele esențiale pentru înțelegerea structurii și a funcționării de ansamblu a limbii române.

Recomand cu căldură această lucrare, pe care o consider valoroasă și utilă nu numai pentru noutățile pe care le conține, ci mai ales pentru caracterul ei declarat explicativ, evidențiat prin raportarea constantă la tradiția gramaticii românești.

Sunt convins că va trezi interesul tuturor acelora care sunt preocupați de problematica actuală a domeniului: autori de manuale moderne, profesori, studenți, elevi.

Acad. Marius Sala

„Caietul de exerciții“ care însoțește „Gramatica de bază“ a limbii române este un instrument de lucru practic, destinat, în egală măsură, profesorilor și elevilor, asigurând dirijarea studiului gramaticii atât către aspecte reprezentative, tipice pentru modelul propus de Gramatica de bază, cât și către anumite dificultăți de interpretare.

Organizarea Caietului urmează, în general, structura Gramaticii și conține exerciții de recunoaștere și de analiză, exerciții de construcție, de segmentare, de interpretare a unor exemple, a unor situații aparent asemănătoare, precum și teste-grilă.