0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Cum se scrie un text ştiinţific
Carte

Cum se scrie un text ştiinţific

Cum se scrie un text ştiinţific. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Disciplinele umaniste

Autor(i): Ilie Rad
Editura: Polirom
Colecţia: Practic
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 29,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Redactarea unei lucrări ştiinţifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare şi le însuşeşte „din mers“.

Elaborat din raţiuni didactice şi inspirat de experienţa autorului, volumul constituie o sinteză a ceea ce s-a scris în spaţiul românesc (şi nu numai) despre redactarea unui text ştiinţific.

Caracterul său aplicativ este evidenţiat de numeroasele exemple comentate, de informaţiile inedite privind anumite aspecte ale cercetării (site-ografia şi referinţele online, transcrierea textelor etc.).

Prin conţinut, cartea se adresează în primul rând studenţilor – care trebuie să întocmească lucrări de seminar, lucrări pentru simpozioane şi sesiuni ştiinţifice şi, mai ales, lucrarea de diplomă –, dar şi masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care se pregătesc pentru obţinerea unor grade didactice sau cercetătorilor.

Au apărut atâtea cărţi cu acest subiect în ultima vreme, dar niciuna nu e atât de complexă, niciuna nu conţine o informaţie atât de variată, niciuna nu se adresează atât de direct studenţilor. Şi apoi, se citeşte cu plăcere, aproape ca un roman de aventuri, al cărui erou principal e Textul.

Ionel Funeriu

Cartea scrisă de Ilie Rad – utilă, frumoasă, cu suflet – merită să fie recomandată studenţilor şi doctoranzilor.

Septimiu Chelcea