0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Curriculum și competențe
Carte

Curriculum și competențe

Curriculum și competențe. Editura ASCR
Cumpăr

Un cadru operațional

Autor(i): Philippe Jonnaert, Moussadak Ettayebi, Rosette Defise
Editura: ASCR
Colecţia: Educație
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 125 (17x24 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea de față este un ansamblu coerent de răspunsuri la întrebările pe care le suscită inevitabil o lume a educației în plină transformare:

  • cum să construim un cadru curricular și un curriculum;
  • ce relație există între un curriculum și programele de studii ale diverselor discipline;
  • cum se definește și cum se construiește o competență;
  • cum formăm competențele printr-un curriculum.

Autorii replasează conceptul de curriculum în contextul contemporan al reformelor sistemelor educaționale, revizuiesc noțiunea de competență situând-o în raport cu teoriile acțiunii și analizează câmpul semantic în cadrul căruia evoluează noțiunea de competență.

Lucrarea propune analize actuale ale conceptului de curriculum și ale noțiunii de competență. Foarte documentată, înscriindu-se într-un cadru teoretic bogat și actual, ea poartă, de asemenea, amprenta pragmatismului cercetărilor de teren.

Această carte este o lectură, îndrăznesc să spun, obligatorie pentru oricine lucrează în educație sau este interesat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu. Dacă înțelegem cu toții în același fel aceste concepte de bază, atunci putem să facem reforma curriculară și să centrăm educația pe competențe. Numai vorbind aceeași limbă (conceptuală), vom avea încredere unii în alții, vom putea lucra împreună toți cei interesați. O încredere bazată pe înțelegerea a ceea ce vrem să facem.

prof. dr. Mircea Miclea