0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Dragostea de animale
Carte

Dragostea de animale

Dragostea de animale. Editura Andreas
CumpărDetalii carte

Antologie de texte literare pentru orele de dirigenţie şi educaţie ecologică

Autor(i): Simona Silvia Bădulescu,
Editura: Andreas
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 208 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Învăţământul de pretutindeni are sarcina de a oferi elevilor informaţie şi educaţie. În privinţa educaţiei, resursele investite au o pondere mult mai mică faţă de cea a informaţiei. Nici literatura de specialitate nu îi ajută prea mult pe profesori.

Pentru a oferi o bună educaţie elevilor, trebuie început prin a le cultiva în mod conştient dragostea de viaţă şi de libertate, iar respectul faţă de orice fiinţă este un prim pas în acest sens.

Vin în ajutorul colegilor mei profesori cu această culegere de texte literare, menită să dezvolte în sufletul oricărui copil toleranţă şi dragostea faţă de animale şi faţă de mediul, implicit.

Prima parte a lucrării, dragostea de animale, începe cu un proiect de lecţie demonstrativă de dirigenţie, insistând apoi, în primul capitol, asupra modului în care profesorul ar trebui să prezinte elevilor animalul. Acesta trebuie apreciat şi respectat pentru ceea ce este, o fiinţă care contribuie la echilibrul ecosistemului, în niciun caz pentru că ar avea trăsături umane, aşa cum prezintă, în mod greşit, unele filme.

Al doilea capitol prezintă atitudini negative ale oamenilor faţă de animale, având scopul de a-i conştientiza pe elevi că asemenea aspecte sunt absolut nefireşti şi revoltătoare pentru condiţia umană.

În capitolul al patrulea, diverşi autori studiază caracterul animalelor, care surclasează, uneori, pe cel al oamenilor.