0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Dragostea de animale
Carte

Dragostea de animale

Dragostea de animale. Editura Andreas

Antologie de texte literare pentru orele de dirigenție și educație ecologică

Autor(i): Simona Silvia Bădulescu,
Editura: Andreas
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 208 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Învățământul de pretutindeni are sarcina de a oferi elevilor informație și educație. În privința educației, resursele investite au o pondere mult mai mică față de cea a informației. Nici literatura de specialitate nu îi ajută prea mult pe profesori.

Pentru a oferi o bună educație elevilor, trebuie început prin a le cultiva în mod conștient dragostea de viață și de libertate, iar respectul față de orice ființă este un prim pas în acest sens.

Vin în ajutorul colegilor mei profesori cu această culegere de texte literare, menită să dezvolte în sufletul oricărui copil toleranță și dragostea față de animale și față de mediul, implicit.

Prima parte a lucrării, dragostea de animale, începe cu un proiect de lecție demonstrativă de dirigenție, insistând apoi, în primul capitol, asupra modului în care profesorul ar trebui să prezinte elevilor animalul. Acesta trebuie apreciat și respectat pentru ceea ce este, o ființă care contribuie la echilibrul ecosistemului, în niciun caz pentru că ar avea trăsături umane, așa cum prezintă, în mod greșit, unele filme.

Al doilea capitol prezintă atitudini negative ale oamenilor față de animale, având scopul de a-i conștientiza pe elevi că asemenea aspecte sunt absolut nefirești și revoltătoare pentru condiția umană.

În capitolul al patrulea, diverși autori studiază caracterul animalelor, care surclasează, uneori, pe cel al oamenilor.