0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Filozofie
  3. MATRIX
Carte

MATRIX

MATRIX. Editura Amaltea

Știință, filozofie și religie

Autor(i): Glenn Yeffeth
Editura: Amaltea
Pagini: 294 (13x20 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Această examinare din mai multe puncte de vedere a filmului Matrix te provoacă intelectual prin modul în care sunt analizate realizările tehnologice, simbolismul religios și dilemele filozofice.

Cartea este o sumă de eseuri ale unor oameni de știință renumiți, specialiști, filozofi, oameni de litere, autori de science-fiction și comentatori sociali, ale căror perspective asupra subiectelor din film sunt deopotrivă atrăgătoare și provocatoare.

Sunt explorate într-o manieră accesibilă cititorului nespecialist subiecte cum ar fi viitorul inteligenței artificiale și realitatea virtuală.

Vei regăsi atât simbolismul ascuns în filmul Matrix, cât și anumite „scăpări“ care nu își au fundament tehnic sau științific.

Subiectele cele mai incitante sunt: „Prezența lui Dumnezeu în Matrix“, „A avut Cypher dreptate? De ce stăm în matricea noastră“ și „Paradoxul realității în filmul Matrix“.

Toate aceste aspecte fascinante, ca și multe altele, sunt prezentate într-o formă extrem de inteligentă, fără a fi câtuși de puțin academică.