0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Cărți: Fitoterapie
  4. Plante cu proprietăți antibiotice
Carte

Plante cu proprietăți antibiotice

Coperta cărții: Plante cu proprietăți antibiotice – Prevenirea și tratarea bolilor cu preparate făcute în casă, din anumite fructe și legume de la editura MAST.
Cartea: Plante cu proprietăți antibiotice – Prevenirea și tratarea bolilor cu preparate făcute în casă, din anumite fructe și legume
Autor: Claudia Ritter
Editura: MAST
Cumpăr

Prevenirea și tratarea bolilor cu preparate făcute în casă, din anumite fructe și legume

Autor(i): Claudia Ritter
Editura: MAST
Colecţia: Stil de viață sănătos
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 144 (13x20 cm)
ISBN:9786066490955
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Căutați alternative pentru antibioticele convenționale?

Antibioticele convenționale cauzează tot mai des rezistențe sau afectează flora intestinală.

Cu ajutorul antibioticelor pe bază de plante puteți preveni afecțiunile, iar de multe ori le puteți chiar trata.

De cele mai multe ori ierburile aromatice și condimentele nu produc efecte adverse și întăresc sistemul imunitar grație substanțelor vitale.

Claudia Ritter, practician de medicină alternativă, arată care sunt antibioticele vegetale potrivite pentru tratarea diferitelor boli și afecțiuni, precum și felul în care acestea acționează.

Ea oferă sfaturi întemeiate cu privire la posibilitățile și la limitele tratamentelor de casă.

Nenumăratele rețete - de la ceai la comprese și idei culinare sănătoase - contribuie la însănătoșirea pe termen lung și la starea de bine.

Descrierile celor 45 de condimente și de ierburi aromatice cu efect antibiotic fac ca această carte să fie un element indispensabil din dulapul cu remedii de casă.

Cuprinsul cărţii: „Plante cu proprietăți antibiotice“

  • ANTIBIOTICE CONVENȚIONALE ȘI ANTIBIOTICE PE BAZĂ DE PLANTE
    • Antibioticele în medicină
      • Antibioticele obișnuite
        • Descoperirea penicilinei
        • Revoluția medicală
        • Bacteriile sunt inteligente
    • Antibiotice pe bază de plante
      • Antibiotice „verzi“ în antichitate
      • Substanțele vegetale au efect antimicrobian
      • Nici o rezistență la plante
    • Terapie convențională sau tratament pe cont propriu?
      • Ce sunt antibioticele?
      • Cum acționează?
      • Posibilități și limite ale terapiei convenționale
      • Posibilități și limite ale tratamentului pe cont propriu
      • Consultați medicul
      • Nu toate remediile sunt potrivite
    • Cele mai importante substanțe
      • Uleiuri eterice
      • Uleiuri din aliacee și uleiuri de muștar
      • Substanțe iuți
      • Taninuri
      • Flavonoide
    • Calitatea este cea mai importantă
      • Achiziționarea
      • Culturi obișnuite versus culturi biologice
      • Depozitarea adecvată a condimentelor
      • Culesul manual al ierburilor aromatice
    • Prepararea antibioticelor din condimente
      • Prepararea
      • Lămpi aromatice
    • Scurtă prezentare a principalilor patogeni
      • Bacterii
      • Principalele bacterii
        • Escherichia Coli
        • Helicobacter Pylori
        • Stafilococi
        • Streptococi
        • Salmonela
      • Virusuri
        • Virusul Herpes-simplex tip 1 (HSV-1)
        • Virusul Herpes-simplex tip 2 (HSV-2)
        • Virusul varicelo-zosterian (VZV)
        • Virusuri gripale
        • Rinovirus, viroză respiratorie
      • Fungi
        • Candida
        • Dermatofite
  • TRATAREA AFECȚIUNILOR CU AJUTORUL PLANTELOR
    • Indicații și rețete
      • Bronșită
      • Candidoză
      • Diaree
      • Furuncule și abcese
      • Ciuperca piciorului
      • Infecții gripale și răceală
      • Infecții de tract urinar
      • Herpes
      • Tuse
      • Pneumonie
      • Gastrită
      • Amigdalită
      • Otită
      • Sinuzită
      • Rinită
      • Dureri de dinți și respirație urât mirositoare
      • Prevenire
      • Protecție împotriva diareei călătorului și toxiinfecțiilor alimentare
      • Protecție împotriva germenilor multi-rezistenți
  • Scurtă descriere a fructelor și legumelor
    • Chimen indian
    • Anason
    • Leurdă
    • Busuioc
    • Cimbru
    • Chili și paprica
    • Mărar
    • Tarhon
    • Fenicul
    • Galangal
    • Cuișoare
    • Ghimbir
    • Călțunaș
    • Cardamom
    • Usturoi
    • Coriandru
    • Chimion (Cuminum Cyminum)
    • Piper de Cubebe
    • Chimen (Carum Carvi)
    • Curcuma
    • Piper lung
    • Leuștean
    • Dafin
    • Măgheran
    • Roiniță
    • Hrean
    • Nucșoară
    • Boabele Paradisului
    • Pătrunjel
    • Piper
    • Mentă
    • Ienibahar
    • Piper roz
    • Rozmarin
    • Salvie
    • Negrilică (Chimen negru)
    • Muștar
    • Anason stelat
    • Lemn dulce
    • Cimbru, Cimbru de câmp
    • Ienupăr
    • Wasabi
    • Scorțișoară
    • Iarbă de limon
    • Ceapă