0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Fitoterapie
  4. Plante cu proprietăţi antibiotice
Carte

Plante cu proprietăţi antibiotice

Plante cu proprietăţi antibiotice. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Prevenirea şi tratarea bolilor cu preparate făcute în casă, din anumite fructe şi legume

Autor(i): Claudia Ritter
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 19,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Căutaţi alternative pentru antibioticele convenţionale?

Antibioticele convenţionale cauzează tot mai des rezistenţe sau afectează flora intestinală.

Cu ajutorul antibioticelor pe bază de plante puteţi preveni afecţiunile, iar de multe ori le puteţi chiar trata.

De cele mai multe ori ierburile aromatice şi condimentele nu produc efecte adverse şi întăresc sistemul imunitar graţie substanţelor vitale.

Claudia Ritter, practician de medicină alternativă, arată care sunt antibioticele vegetale potrivite pentru tratarea diferitelor boli şi afecţiuni, precum şi felul în care acestea acţionează.

Ea oferă sfaturi întemeiate cu privire la posibilităţile şi la limitele tratamentelor de casă.

Nenumăratele reţete - de la ceai la comprese şi idei culinare sănătoase - contribuie la însănătoşirea pe termen lung şi la starea de bine.

Descrierile celor 45 de condimente şi de ierburi aromatice cu efect antibiotic fac ca această carte să fie un element indispensabil din dulapul cu remedii de casă.

Cuprinsul cărţii: „Plante cu proprietăţi antibiotice“

  • ANTIBIOTICE CONVENŢIONALE ŞI ANTIBIOTICE PE BAZĂ DE PLANTE
    • Antibioticele în medicină
      • Antibioticele obişnuite
        • Descoperirea penicilinei
        • Revoluţia medicală
        • Bacteriile sunt inteligente
    • Antibiotice pe bază de plante
      • Antibiotice „verzi“ în antichitate
      • Substanţele vegetale au efect antimicrobian
      • Nici o rezistenţă la plante
    • Terapie convenţională sau tratament pe cont propriu?
      • Ce sunt antibioticele?
      • Cum acţionează?
      • Posibilităţi şi limite ale terapiei convenţionale
      • Posibilităţi şi limite ale tratamentului pe cont propriu
      • Consultaţi medicul
      • Nu toate remediile sunt potrivite
    • Cele mai importante substanţe
      • Uleiuri eterice
      • Uleiuri din aliacee şi uleiuri de muştar
      • Substanţe iuţi
      • Taninuri
      • Flavonoide
    • Calitatea este cea mai importantă
      • Achiziţionarea
      • Culturi obişnuite versus culturi biologice
      • Depozitarea adecvată a condimentelor
      • Culesul manual al ierburilor aromatice
    • Prepararea antibioticelor din condimente
      • Prepararea
      • Lămpi aromatice
    • Scurtă prezentare a principalilor patogeni
      • Bacterii
      • Principalele bacterii
        • Escherichia Coli
        • Helicobacter Pylori
        • Stafilococi
        • Streptococi
        • Salmonela
      • Virusuri
        • Virusul Herpes-simplex tip 1 (HSV-1)
        • Virusul Herpes-simplex tip 2 (HSV-2)
        • Virusul varicelo-zosterian (VZV)
        • Virusuri gripale
        • Rinovirus, viroză respiratorie
      • Fungi
        • Candida
        • Dermatofite
  • TRATAREA AFECŢIUNILOR CU AJUTORUL PLANTELOR
    • Indicaţii şi reţete
      • Bronşită
      • Candidoză
      • Diaree
      • Furuncule şi abcese
      • Ciuperca piciorului
      • Infecţii gripale şi răceală
      • Infecţii de tract urinar
      • Herpes
      • Tuse
      • Pneumonie
      • Gastrită
      • Amigdalită
      • Otită
      • Sinuzită
      • Rinită
      • Dureri de dinţi şi respiraţie urât mirositoare
      • Prevenire
      • Protecţie împotriva diareei călătorului şi toxiinfecţiilor alimentare
      • Protecţie împotriva germenilor multi-rezistenţi
  • Scurtă descriere a fructelor şi legumelor
    • Chimen indian
    • Anason
    • Leurdă
    • Busuioc
    • Cimbru
    • Chili şi paprica
    • Mărar
    • Tarhon
    • Fenicul
    • Galangal
    • Cuişoare
    • Ghimbir
    • Călţunaş
    • Cardamom
    • Usturoi
    • Coriandru
    • Chimion (Cuminum Cyminum)
    • Piper de Cubebe
    • Chimen (Carum Carvi)
    • Curcuma
    • Piper lung
    • Leuştean
    • Dafin
    • Măgheran
    • Roiniţă
    • Hrean
    • Nucşoară
    • Boabele Paradisului
    • Pătrunjel
    • Piper
    • Mentă
    • Ienibahar
    • Piper roz
    • Rozmarin
    • Salvie
    • Negrilică (Chimen negru)
    • Muştar
    • Anason stelat
    • Lemn dulce
    • Cimbru, Cimbru de câmp
    • Ienupăr
    • Wasabi
    • Scorţişoară
    • Iarbă de limon
    • Ceapă