0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Armele Secrete de la Peenemünde
Carte

Armele Secrete de la Peenemünde

Armele Secrete de la Peenemünde. Editura Pro Editură și Tipografie
Cumpăr
Autor(i): Roger Marty
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 240 (15x23 cm)
Preţ: 26,01 Lei
Disponibilitate: în stoc

Deși neutră în preajma celui de-al doilea război mondial, Norvegia era locul unde se desfășurau numeroase acțiuni de spionaj ale naziștilor și ale aliaților.

La Peenemünde pe o insulă retrasă, naziștii au construit o bază de cercetări în ceea ce se considera pe atunci un domeniu de pionierat: rachete capabile să zboare cu viteze foarte mari, la distanțe până atunci de neimaginat. Și, pentru că războiul bătea la ușă, orice mașinărie de felul acesta putea fi folosită pentru a îngenunchea mai repede dușmanul.

Astfel, naziștii au construit o adevărată fortăreață a științei, unde au conceput și realizat rachetele V1 și V2. Totuși, nu atât de bine, pentru că britanicii au primit un raport despre cercetările germanilor în ceea ce privește rachetele.

Dacă savanții britanici intrau în posesia prețioaselor informații, aliații ar fi putut bombarda de acasă Germania și implicit inima ei, bazinul Rurh, și poate că cel de-al III-lea Reich s-ar fi prăbușit mai devreme, iar aspectul politic al victoriei Aliaților, care ar fi survenit înaintea victoriilor Armatei Roșii, ar fi fost cu totul altul și lumea în care trăim ar fi arătat, cu siguranță, altfel.

Demersul nazist de la Peenemünde, unde naziștii au investit enorm în tehnologie și materie cenușie (se adunase aici crema europeană a științei de la acea vreme), a debutat cu încercări de lansare neizbutite care totuși nu i-au descurajat pe germani.

Rachetele V1 și V2 au căzut asupra Angliei dovedind cât de teribile erau. Și atunci când a devenit evident și pentru naziști că vor pierde războiul, rachetele V1 și V2 s-au transformat pentru ei în ultima speranță. Cu ele nădăjduiau germanii să întoarcă soarta războiului. Și poate că reușeau dacă ar mai fi avut puțin timp la dispoziție…

„Armele secrete de la Pennemünde“ prezintă un episod, controversat al celui de-al Doilea Război Mondial, episod palpitant, presărat cu acțiuni de spionaj, comando și numeroase răsturnări de situație.

O carte-mărturie scrisă de un spion francez, participant direct la programele de cercetări ale naziștilor. Un document unic, care dezvăluie lucruri surprinzătoare despre armele secrete și destinul celor care le-au creat. O scurtă istorie, mai puțin cunoscută, a misterioaselor „arme de represalii“ clamate de Hitler.