Făuritorii păcii ( Șase luni care au schimbat lumea ) - Ed. Trei | Jovis.roCarte: „Făuritorii păcii - Șase luni care au schimbat lumea“; Editura Trei; Autor(i): Margaret MacMillan; 712 pag. COMANDĂ ACUM! Expediția prin poștă sau curier.">

0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Făuritorii păcii
Carte

Făuritorii păcii

Făuritorii păcii. Editura TreiCumpăr

Șase luni care au schimbat lumea

Autor( i ): Margaret MacMillan
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 712 ( 15x22 cm )
Preţ: 75,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

O carte recomandată de editorii ziarului New York Times.

O lucrare magistrală, de o relevanță uluitoare nu numai pentru istoriografia secolului XX, dar și pentru înțelegerea resorturilor și dinamicii lumii de azi.

Carte distinsă cu premiile SAMUEL JOHNSON • DUFF COOPER • HESSELL-TILTMAN • ARTHUR ROSS, acordat de Council on Foreign Relations (Medalia de argint) și PREMIUL GUVERNATORULUI GENERAL AL CANADEI

Conferința de Pace de la Paris, 1919, și încercarea de a pune capăt războiului

Între ianuarie și iunie 1919, după încheierea „războiului care urma să pună capăt tuturor războaielor“, oameni din toate colțurile lumii au sosit la Paris pentru Conferința de Pace.

Cele mai importante personalități prezente au fost conducătorii celor trei mari puteri – Woodrow Wilson, Lloyd George și Clemenceau –, dar la Paris au sosit mii de alți delegați, fiecare cu propria sa agendă. Regi, prim-miniștri și miniștri de externe, însoțiți de suitele lor de consilieri, stăteau cot la cot cu jurnaliști și lobbyiști, luptând pentru o serie întreagă de cauze, de la independența Armeniei până la drepturile femeilor.

T.E. Lawrence, regina Maria a României, Maynard Keynes, Ho Și Min – tot mapamondul avea ceva de rezolvat la Paris în acel an. Lumea nu mai văzuse niciodată ceva asemănător și nici că avea să mai vadă vreodată.

În 1919, Parisul era capital lumii. Conferința de Pace era cea mai importantă chestiune la ordinea zilei, iar delegații – cei mai puternici oameni de pe mapamond. Se întâlneau în fiecare zi. Discutau, dezbăteau, se ciorovăiau și cădeau iar la înțelegere. Încheiau acorduri. Redactau tratate. Creau noi state și noi organizații. Cinau și mergeau la teatru unii în compania celorlalți. Timp de șase luni, din ianuarie până în iunie, Parisul a fost deopotrivă guvern, curte de apel și parlament mondial, nucleul temerilor și speranțelor întregii lumi.

Oficial, Conferința de Pace a durat încă și mai mult, până în 1920, însă primele șase luni sunt cele mai importante, căci atunci s‑au luat deciziile‑cheie și s‑a pus în mișcare un lanț de evenimente cruciale.

Captivantă… detaliată, justă, mereu vivace, plină de portrete sclipitor realizate.

Allan Massie, Daily Telegraph

Exact genul de carte care îmi place – scrisă alert și condimentată cu o cutezanță bazată pe o erudiție solidă.

Roy Jenkins, Sunday Times

Plină de viață, fascinantă și provocatoare.

Choice

Antrenant scrisă și bine documentată.

Stand To Magazine

O fascinantă lucrare de istorie.

Tony Blair, Guardian