0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Informația
Carte

Informația

Informația. Editura Publica

O istorie, o teorie, o revărsare

Autor(i): James Gleick
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 664 (14x20 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Istoria informației începe într-un timp profund diferit de al nostru, când fiecare gând și fiecare rostire se risipește de îndată ce se naște.

De la invenția scrierii și alfabetelor până la mult timp neînțelesele tobe vorbitoare din Africa, Gleick mărturisește istoria tehnologiilor informației care au schimbat însăși natura conștiinței umane.

De asemenea, el creionează portretele unor figuri cheie ce au contribuit la dezvoltarea inexorabilă a înțelegerii noastre moderne a informației: Charles Babbage, bizarul inventator al primului mare computer mecanic; Ada Byron, sclipitoarea și damnata fiică a poetului cu același nume; figuri precum Samuel Morse și Alan Turing; și Claude Shannon, creatorul teoriei informației însăși.

Acum trăim cu toții în era informației. Cetățenii acestei lumi devin vrând-nevrând experți: fanatici ai biților, absorbiți într-un potop de semne și semnale, știri și imagini, bloguri și tweeturi.

O cronică și o meditație revelatoare, care ne arată cum informația a devenit calitatea definitorie a erei moderne – sângele, combustibilul, principiul vital al lumii noastre.

Înzestrat cu o abilitate extraordinară de a sintetiza informații și de a ne spune istorii fermecătoare, Gleick ne poartă într-o călătorie fascinantă de la un mod de a comunica la altul.

Publishers Weekly

James Gleick este unul dintre cei mai bine documentați istorici ai științei moderne… „Informația“ este o carte pentru toți cei care sunt interesați de rolul crucial pe care informația îl joacă în societatea noastr.

American Scientist

Gleick reușește un lucru uimitor, să translateze un subiect pe care mulți dintre noi îl consideră periferic într-un element central al existenței umane.

Time

O carte fascinantă, un efort intelectual remarcabil.

Washington Post

Niciun alt autor nu este mai bine înzestrat decât Gleick pentru un asemenea tur de forță.

Wall Street Journal